Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Professors de l'Institut Brudieu denuncien una 'privatització encoberta' amb les retallades

Professors de l'Institut Brudieu denuncien una 'privatització encoberta' amb les retallades

El col·lectiu critica mesures com l'augment de la ràtio d'alumnes i la no substitució de baixes Els mestres insten el Govern a perseguir el frau fiscal en comptes de rebaixar el sector públic
Institut Joan Brudieu - Protesta retallades
01/06/2012 12:27

Un grup de professors de l'Institut Joan Brudieu es va concentrar ahir dijous a la plaça dels Oms per protestar per les conseqüències de les retallades en l'ensenyament.

Els mestres acusen la Generalitat d'estar promovent una "privatització encoberta", mitjançant la degradació de condicions dels centres educatius públics. Els professionals de l'Institut Brudieu recorden que en dos anys s'ha retallat un total de 700 milions d'euros al sector. El portaveu, Àlex Martínez, creu que això s'hauria pogut evitar amb la no supressió de l'impost de successions a les rendes més altes o bé perseguint realment el frau fiscal, que pel que fa a Catalunya xifren en 7.000 milions d'€.

Martínez posa en dubte que amb les retallades es pugui mantenir la qualitat educativa dels estudiants. En aquest sentit, el gremi critica mesures com ara l'augment de la ràtio d'alumnes, que pot arribar a 40 per aula, o bé la no substitució de mestres quan estan de baixa.

El col·lectiu va fer saber el seu malestar als representants de la conselleria d'Ensenyament que van ser a la inauguració del Congrés d'Educació i Entorn, a la qual no hi va assistir finalment la consellera Irene Rigau.

Mostrar formulari de contacte