Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés acusa l'alcalde de Coll de Nargó de perdre subvencions

Progrés acusa l'alcalde de Coll de Nargó de perdre subvencions

El grup socialista creu que es poden desaprofitar ajuts del FEDER i del PUOSC per al Museu dels Dinosaures L'oposició també demana la millora de la carretera que passa per Coll de Nargó, Sallent i Creu de Ferri

Coll de Nargó - Nucli antic
Coll de Nargó - Nucli antic
04/09/2009 13:36

El grup municipal del PSC-Progrés lamenta aquest divendres en un comunicat de premsa "la improvisació i la manca de planificació" en les obres i actuacions a Coll de Nargó per part de l’equip de govern, format per CiU i ERC. Segons el principal grup de l'oposició al consistori nargoní, aquesta manera de fer "pot comportar un perjudici econòmic important per al poble".

Progrés troba "inacceptable" que es puguin perdre les subvencions atorgades a l’Ajuntament de Coll de Nargó provinents del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) i dels Fons Europeus de Desenvolupament Rural (FEDER), amb un import total de 833.000 €, "ja que no hi ha els terrenys a punt per fer el nou Museu dels Dinosaures". I hi afegeix: "Aquest és un clar exemple de la manca de rigor i seriositat en la gestió dels recursos econòmics per part de l’Ajuntament, el qual no ha estat capaç de fer les gestions urbanístiques pertinents per disposar del solar".

Des de Progrés de Nargó es critica que no hi hagi hagut "cap mena de diàleg ni de comunicació" amb els grups municipals ni amb els veïns del poble per demanar la subvenció i trobar els terrenys per ubicar-hi les noves dependències del Museu dels Dinosaures.

Així mateix, Progrés destaca que el 22 d’agost es va acabar el termini per sol•licitar al Departament de Governació i Obres Públiques un dels 40 camions que es distribuïen a poblacions amb menys de 5.000 habitants de Catalunya. El grup polític assenyala que "amb aquesta subvenció, l’Ajuntament s’hauria estalviat d’haver de comprar altres vehicles de segona mà, poc útils i cars de mantenir, tal i com s’ha fet recentment amb la compra d’un tot terreny de 20 anys".

Millores a la carretera que passa per Coll de Nargó, Sallent i Creu de Ferri

En el capítol d'obres, Progrés també sol•licita que l'Ajuntament prioritzi l’arranjament de la carretera que passa per Coll de Nargó, Sallent i Creu de Ferri al Pla de Camins Comarcal i que se li doni una prioritat alta en tot el seu recorregut.

Segons la portaveu del grup del PSC-Progrés, Pilar Aubet, “els veïns de Sallent, un nucli amb més de 50 habitants, necessiten una millora important dels accessos al poble i no s’entén que l’alcalde no prioritzi aquesta actuació tan important pel present i futur del poble”.

Mostrar formulari de contacte