Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés aposta per congelar els impostos municipals per a l'any 2012

Progrés aposta per congelar els impostos municipals per a l'any 2012

Òscar Ordeig assegura que els principals tributs han augmentat molt per sobre de l’IPC durant els últims anys El partit també proposa reduir un 25% el tipus de l’impost de construccions i bonificacions de l’IBI per als habitatges que utilitzin energies renovables

Ple municipal 06-2011
Ple municipal 06-2011
30/09/2011 10:50

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat una proposta per tal de congelar els impostos municipals de cara al 2012. La moció serà debatuda en el ple municipal de dilluns que ve.

En la seva petició, Progrés recorda que els principals impostos de l’Ajuntament han augmentat "molt per sobre de l’IPC durant els últims 8 anys". Així, el partit especifica que l'IBI s'ha incrementat un 32% i la taxa d'escombraries un 30%. També assenyala que el cànon fix de l'aigua s'ha apujat un 400%.

El portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, ressalta que es tracta d'unes dades "que van acompanyades d’una difícil situació econòmica per la crisi que viu el país".  Així, opina que "l’actual conjuntura impossibilita augmentar encara més la pressió fiscal a través dels tributs locals a les famílies de la Seu". 

Ordeig considera "més necessari que mai" congelar els impostos, les taxes i els preus públics per a l'any vinent. Alhora, proposa que “la congelació d’impostos vagi acompanyada de la millora de l’organització i el funcionament de l’Ajuntament per tal de reduir les despeses supèrflues i innecessàries que encara hi ha". I afegeix: "Això evitaria pujar els impostos i aconseguir l’equilibri pressupostari”. El partit també proposa reduir un 25% el tipus de l’impost de construccions i bonificacions de l’IBI per als habitatges que utilitzin energies renovables

Progrés s'avança amb aquesta moció al debat sobre la conveniència o no d'augmentar les ordenances fiscals de l'any que ve, que s’iniciarà durant les properes setmanes.

Mostrar formulari de contacte