Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés creu que l'equip de govern de la Seu ha permès irregularitats urbanístiques

Progrés creu que l'equip de govern de la Seu ha permès irregularitats urbanístiques

L’oposició denuncia que la regidora Anna Vives ha fet cas omís de la suspensió d’obres d’un habitatge familiar Batalla defensa la legalitat de la llicència atorgada i denuncia una ‘maniobra política’ en el procés
Obres - Anna Vives
02/12/2009 20:49

El grup del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha acusat aquest dimecres l’alcalde Albert Batalla, d’encobrir presumptes "irregularitats urbanístiques" relacionades amb un habitatge del pare de la regidora de CIU, Anna Vives. El principal grup de l’oposició considera que el consistori no ha actuat amb diligència en la gestió de les obres de l’edifici familiar, ubicat vora la carretera N-260, en direcció Puigcerdà, “malgrat les denúncies que s’han fet en diferents comissions”.

Segons ha donat a conèixer aquest dimecres el diari Segre, una resolució de la Generalitat, elaborada arran d’una denúncia del portaveu del PSC-Progrés, Jordi Mas, conclou que les obres executades en l’immoble “no s’ajusten a la llicència concedida per l’Ajuntament”. Tanmateix, Progrés lamenta que tot i que el dia 15 d’octubre es van suspendre els treballs, “la regidora afectada va fer cas omís de l’acord, va finalitzar la construcció i s’hi va traslladar a viure”.

El principal grup de l’oposició també assegura que la intervenció d’obra a la casa es va fer en sòl rústic, “sense acreditar en cap moment que estava vinculada a una explotació agrària i sense haver-se tramès la llicència als Serveis Territorials d’Urbanisme, procediment habitual”. “En aquest cas, l’Ajuntament va fer una excepció i va concedir directament el permís”, es llegeix en el comunicat. Progrés també constata que la família Vives, malgrat els condicionants anteriors, “va construïr més del que preveia la llicència municipal”.

L’extens informe d’Urbanisme, basat en una inspecció sobre el terreny del mes d’agost, assenyala que l’edifici polèmic “ha ampliat l’ocupació i el sostre edificable de l’estructura existent”. Així mateix, destaca que s’ha enderrocat parcialment l’immoble, s’hi ha construït una nova coberta, un porxo i una escala exterior “que no figuraven en el projecte autoritzat per l’Ajuntament”.

Expedient de reposició

En relació amb aquesta llicència, Progrés exigeix a l’alcalde Batalla “iniciar un expedient de reposició de la legalitat urbanística per tal de no generar greuges comparatius i tractar a tothom per igual”. Alhora, sol•licita que com a membres del govern donin exemple, “ja que els regidors de l’Ajuntament són els primers que han de complir amb les normes que fixa el mateix Ajuntament”. Per últim, conviden a Vives a plantejar-se el seu càrrec polític. “Aquests fets l’haurien de fer reflexionar sobre la seva continuïtat com a membre de l’Ajuntament”, afirmen.

Maniobra política

L’alcalde, Albert Batalla, ha assegurat avui que la llicència que l’Ajuntament va atorgar al pare de la regidora de Serveis Socials, Anna Vives, s’ajusta totalment a la legalitat i va ser votada favorablement per tots els grups i amb un informe positiu de l’arquitecte municipal. “Com a edifici existent abans del 1956 es considera que es pot reformar”, puntualitza. En relació amb l’informe d’Urbanisme, Batalla indica que “s’ha donat tràmit perquè el promotor hi presenti al.legacions, que ara s’estan estudiant”.

L’equip de govern ha expressat el seu suport a Vives i ha assenyalat que darrera aquest afer urbanístic “hi ha la voluntat del PSC-Progrés de fer mal al govern municipal”, de forma especial, a través del portaveu de Progrés, Jordi Mas Ortegra, “que utilitza el seu càrrec a la Generalitat com a director territorial a l’Alt Pirineu i Aran del DPTOP per danyar l’equip de CIU i ERC”.

Batalla també ha recordat que no hi ha cap sanció ni multa en relació amb el projecte i que encara s’està duent a terme tot el procés administratiu.

Mostrar formulari de contacte