Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés de Nargó denuncia 'opacitat i mala gestió' de l'equip de govern

Progrés de Nargó denuncia 'opacitat i mala gestió' de l'equip de govern

El grup lamenta que després de gairebé tres anys no s’hagi contestat cap sol.licitud d'informació Pilar Aubet assegura que l’Ajuntament ha deixat escapar una subvenció per portar la llum a Sallent i que podria perdre un altre ajut econòmic per al nou Museu dels Dinosaures
Coll de Nargó - Nucli antic
24/02/2010 12:26

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de Coll de Nargó ha denunciat en un comunicat de premsa "mala gestió i opacitat" de l’alcalde del municipi, Benito Fité, i del seu equip de govern en la gestió de les obres municipals i el funcionament de l’Ajuntament.

Des de Progrés es lamenta la negativa de l’alcalde a l'hora de donar informació sobre les obres públiques. En aquest sentit, posen com a exemple el cas del Carrer del Roser. El PSC-Progrés assegura que ha sol•licitat per escrit al consistori en tres ocasions informació relativa a les obres pressupostades del “Plan Zapatero” i les seves modificacions "sense obtenir cap mena de resposta".

Segons manifesta el mateix grup de Nargó, l'equip de govern també els ha negat un informe pericial sobre una factura aprovada. "D’aquesta manera, se'ns fa impossible comprovar com s’han gastat els diners", indiquen.

D'altra banda, Progrés afirma que el municipi ha deixat escapar una subvenció de 232.000 € finançada pel Programa d’Electrificació Rural de Catalunya (PERC) de la Generalitat, ja que havia d’estar acabada i justificada abans del 30 de novembre del 2009 i no ho va estar. "Al no fer-se la intervenció es perden els diners", es lamenta. I s'afegeix: "Aquesta era una actuació molt important que havia de portar la llum al poble de Sallent".

Altres aspectes que es critiquesn són els dubtes sobre la ubicació del nou Museu dels Dinosaures, de 752.000 €, que han endarrerit el projecte dos anys, "fet que dificulta molt que es finalitzi abans d’acabar el 2010, tal i com exigeix la Generalitat". Progrés defensa que finalment s'ha imposat la seva aposta per situar el nou Museu dels Dinosaures, de 492 metres quadrats de superfície, al terreny del costat de les escoles de Nargó.

En un altre ordre de coses, des de l'oposició es lamenta que l’alcalde continuï convocant els plenaris ordinaris i extraordinaris "de forma unilateral i sense el consens dels grups municipals". " Se celebren sempre en hores que dificulten la participació de la gent del poble i dels mateixos regidors de l’Ajuntament", comenta Progrés.

Segons assenyala la portaveu del grup municipal,Pilar Aubet, “és lamentable que amb tres anys no haguem rebut resposta a cap dels molts escrits que hem dirigit a l’alcalde demanant informació i presentat propostes, de les quals cap s'ha tingut en compte". Progrés també destaca que “amb la crisi econòmica cal gestionar millor que mai els diners de l’Ajuntament i no s’està fent”.

Mostrar formulari de contacte