Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés defensa la gratuïtat del túnel del Cadí per als transportistes locals

Progrés defensa la gratuïtat del túnel del Cadí per als transportistes locals

Òscar Ordeig considera "una passa enrere" el nou decret que obliga el col·lectiu a tornar a pagar el peatge Fins aquest any passat els professionals disposaven de la bonificació per a conductors de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà
Túnel del Cadí - Interior
10/02/2012 18:18

El grup municipal de Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell proposarà en el proper ple, aquest dilluns dia 13, sol•licitar a la Generalitat bonificacions per a camions i furgonetes de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà. Els transportistes havien estat exempts del peatge des de l’any 2007, però ara se'ls obliga a pagar novament.

Progrés considera "una passa enrere" per a l'activitat comercial de la zona el nou decret del Govern de CiU, que elimina les bonificacions del Túnel del Cadí per a les furgonetes i els camions de doble roda i els hi fa pagar 32,7 euros per cada viatge. L'oposició veu "innecessari" incrementar les despeses d'aquest col·lectiu en un moment de crisi.

Progrés ha donat suport a la recentment creada plataforma de transportistes de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà, que estan recollint signatures per solucionar el que consideren un greuge.

Òscar Ordeig es mostra d'acord a “incrementar les mesures de control", però critica que l'exclusió dels transportistes perjudica "col•lectius econòmics prou castigats ja per la crisi”. Ordeig hi ha afegit que la gratuïtat de residents i empreses locals hauria de ser una condició necessària en cas que el Govern es desprengui del túnel, després dels darrers rumors sobre una imminent privatització de la infraestructura.

El nou sistema de bonificacions va entrar en vigor l'1 de gener i modifica substancialment la normativa aprovada l’any 2007 per l’anterior Govern de la Generalitat, que contemplava la gratuïtat del túnel del Cadí per als residents, tant veïns com posteriorment empresaris. La mesura donava resposta a una reivindicació històrica dels veïns de la zona.

Mostrar formulari de contacte