Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés demana a Batalla explicacions sobre el lloguer dels quiròfans del Sant Hospital

Progrés demana a Batalla explicacions sobre el lloguer dels quiròfans del Sant Hospital

Òscar Ordeig reclamarà que es revisi el funcionament de la utilització privada de les instal.lacions Batalla insta l'oposició a no utilitzar "políticament i de forma partidista" el centre mèdic
Hospital de la Seu
15/02/2012 19:31

El grup de Progrés de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha demanat a l'alcalde urgellenc i president de la Fundació del Sant Hospital de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, que faci una explicació pública en relació amb la utilització privada dels quiròfans i d'altres serveis del centre hospitalari. El portaveu del partit, Òscar Ordeig, considera necessari un aclariment sobre les notícies aparegudes al diari El País durant el darrers dies, en què es posava de manifest un presumpte tracte desigual en l'atenció sanitària, a favor de la medicina privada.

Segons indica Progrés en un comunicat de premsa, "el bon nom de l'Hospital i la correcta actuació de la majoria dels seus professionals no pot posar-se en qüestió per unes pràctiques autoritzades pel mateix Patronat del centre". Així, es recorda que quan es va produir la discussió sobre el lloguer de les instal.lacions a metges que hi treballen de forma habitual, el grup ja va expressar l'oposició a la mesura.

Ordeig remarca que "entenia i entenc que pot provocar una greu discriminació entre les persones que decideixen pagar la consulta i/o l'operació i els que no poden disposar de diners". I insisteix en el fet que si es confirma el cas “es podria parlar de l’existència de dues llistes d’espera, la llista dels que poden pagar i són operats en 15 dies, i la llista dels que no poden pagar i s’han d’esperar 6 mesos, la qual cosa perjudicaria greument l’usuari de la sanitat pública”.

Progrés qüestiona també que un metge faci consulta pública i privada a les mateixes instal.lacions. "Aquest fet pot portar a molts malentesos i a que es produeixin situacions molt dubtoses des d'un punt de vista ètic", afirma Ordeig. És per això que demana que es revisi aquest mètode de funcionament de cara al futur, més encara després que el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya hagi obert un expedient informatiu al Sant Hospital.

El centre mèdic urgellenc està finançat amb diners públics però la seva gestió es fa a través d'un Patronat amb representació de l'Ajuntament de la Seu, el Bisbat d'Urgell i el departament de Salut de la Generalitat. 

Interpel.lació durant el plenari municipal

El portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, ja va instar l'alcalde Albert Batalla a aclarir la utilització dels quiròfans del Sant Hospital en el marc del plenari municipal, que va celebrar-se dilluns. Davant la interpel.lació, Batalla va assegurar que era en el Patronat on pertocava fer aquest tipus de declaracions. "El debat sanitari no ha de ser en cap cas polític ni partidista", va avisar.

Amb tot, l'alcalde va recordar que el gerent de l'Hospital ja ha fet pública la versió del centre en relació amb el cas publicat en el rotatiu estatal, "que es contradiu clarament amb la versió de la pacient". Batalla va fer notar també que la dona operada del genoll "no havia utilitzat mai durant la seva dolència els serveis públics". Així mateix, va subratllar que els quiròfans de la Seu no han estat mai oberts a la tarda, mostra evident que estaven "infrautilitzats" i que és una bona opció trobar-ne una utilitat.

Per l'alcalde de la Seu, l'actuació del centre ha estat "impecable" i ho demostrarà la conclusió de l'expedient. Tanmateix, no va descartar revisar el codi ètic per evitar més malentesos.

Mostrar formulari de contacte