Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés demana canvis en la Festa Major de la Seu d'Urgell

Progrés demana canvis en la Festa Major de la Seu d'Urgell

El grup socialista creu que cal un 'replantejament' global de la celebració Mas insta l'equip de govern a recuperar l’ambient de festa al centre, tornar a implicar als joves en la comissió de festes i replantejar la programació
Firetes Festa Major 2009
01/09/2009 20:17

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha anunciat en una nota de premsa que proposarà a l'equip de govern un replantejament global de la Festa Major de la Seu. Aquests canvis passarien per una millora de la programació dels actes, variacions en la distribució dels espais actuals i la implicació dels joves en la comissió de festes.

Progrés lamenta "que s’hagi perdut l’ambient de festa al centre de la Seu i que no s’hagi buscat alternatives per solucionar-ho". El principal grup de l'oposició afegeix que "aquest fet perjudica els establiments comercials i d’hostaleria" i recorda que l’any 2008 CiU i ERC es varen comprometre a buscar solucions "sense que s’hagi produït cap canvi al respecte durant aquest 2009".

A més, subratllen que en l’edició d’enguany "hi ha hagut errors greus d’improvisació per part de l’Ajuntament en aspectes com la distribució de les caravanes, en la celebració del SeuRock, la rua del dissabte o els horaris dels actes", remarquen.

Pel que fa als joves, segons manifesta el grup de Progrés, "cal potenciar el paper de la comissió de festes per tal que tingui més protagonisme i es busqui la implicació i participació del jovent de la Seu, que ha estat un dels col•lectius més perjudicats pel plantejament de la Festa dels darrers anys". Des de Progrés es destaca que "ja s'ha originat múltiples protestes i queixes abans, durant i després de la celebració". En aquest sentit, la nota de premsa fa referència a la creació d'un grup al facebook en contra de l’organització de la Festa Major 2009, amb més de 650 persones inscrites.

Progrés insisteix que l’any 2008 ja va demanar un replantejament urgent de la Festa Major "en detectar que el model dels últims anys està esgotat i que cal trobar noves idees i plantejaments". El portaveu del grup del PSC-Progrés, Jordi Mas, insta a “recuperar una Festa Major de qualitat i que sigui una referència al Pirineu i a Catalunya”.

Mas segueix afirmant que “els joves han demostrat les ganes d’implicar-se en la participació de la Festa, amb les més de 40 caravanes de colles que s’han instal•lat i, en canvi, l’Ajuntament no ha sabut donar resposta a aquesta voluntat de participació dels joves ja que no ha escoltat les seves demandes amb una programació de més qualitat”.

Mostrar formulari de contacte