Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés denuncia l'augment de quotes a les llars i les escoles municipals

Progrés denuncia l'augment de quotes a les llars i les escoles municipals

Ordeig veu el criteri de nivell de renda com "una excusa" per a apujar preus i proposa destinar-hi una part dels nous ingressos per IBI L'equip de govern defensa l'equitat de la mesura i creu que és "incoherent" abstenir-se al ple i desqualificar l'acord davant dels mitjans de comunicació
Ajuntament de la Seu d'Urgell
29/02/2012 16:48

Progrés de la Seu considera que els augments de quotes a les llars i escoles municipals "són abusius i desmesurats". L'oposició s'ha mostrat en desacord amb els barems aprovats en el darrer ple extraordinari, celebrat aquest dilluns. Per la seva banda, l'equip de govern ha defensat l'equitat de la mesura i ha manifestat que creu "incoherent" abstenir-se al ple i, posteriorment, desqualificar l'acord davant dels mitjans de comunicació.

En un comunicat, el portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, advoca per "garantir els serveis bàsics amb quotes assequibles a les famílies i amb més facilitats per a la seva tramitació". En aquest sentit, considera "injust" el nou model funció de la renda i l'empadronament, segons els quals l’ajuntament decideix atorgar una determinada quantitat per compensar l’augment. El grup urgellenc defensa "un model de preus on determinats serveis públics bàsics, com la sanitat i l’educació, no hagin d’estar subjectes a haver de demanar una subvenció".

Així mateix, Ordeig considera que el paràmetre del nivell de renda és "una excusa per augmentar fins a gairebé un 350% les taxes” i reitera la proposta que es destini a aquesta finalitat "una part dels 500.000 euros que l’Ajuntament cobrarà de més de l’IBI, amb l’augment extraordinari del 10% del Govern de Rajoy i d’entre el 5% i 10% de la revisió cadastral de l’Ajuntament".

Des de Progrés també proposen establir "un sistema de compensacions entre l’Ajuntament de La Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell" per finançar part de la quota de les famílies no empadronades a la Seu i que no disposin de llar d’Infants en el seu municipi.

Progrés assegura que a partir d’ara es pagaran des de 104 fins a 350€ al mes de quota a la Llar d’Infants, a banda de la supressió de la bonificació del 20% per família nombrosa.

En canvi, des de l'equip de govern han defensat l'equitat dels nous criteris, que estableixen preus més baixos per a les rendes més modetes i més alts per a les famílies amb majors ingressos. Durant el ple, el tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, també va posar l'accent a primar els empadronats a la ciutat i posar fre així la situació actual, en què moltes famílies que viuen a la Seu i fan ús dels serveis locals estan empadronades en un altre municipi.

Pel que fa justament als usuaris d'escoles municipals que viuen en municipis veïns, l'equip de govern ha comunicat que aquest dimarts mateix ja ha iniciat contactes amb els ajuntaments corresponents per tal de buscar alguna via de col·laboració. Això passaria perquè els consistoris fessin una aportació als seus conciutadans que fan ús de les escoles municipals de la Seu, tal com va suggerir dilluns el portaveu d'ICV, Antoni Viñals.

Mostrar formulari de contacte