Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés i ICV s'oposen a una gestió privada de la futura piscina coberta

Progrés i ICV s'oposen a una gestió privada de la futura piscina coberta

L’oposició considera excessiva una concessió per un període de 40 anys Proposen la creació d’una societat municipal semblant a la del Parc del Segre

Piscina Municipal de la Seu
Piscina Municipal de la Seu
07/05/2010 12:59

El grups municipals del PSC-Progrés i d’ICV a l’Ajuntament de la Seu aposten perquè la construcció i gestió pública de la futura piscina coberta es faci a través d’una societat municipal. L’oposició considera que el model proposat per l’equip de govern significa a efectes pràctics privatitzar un servei que hauria de ser públic.

Les dues formacions recorden que actualment “la Seu ja disposa d'una piscina privada” i que si se’n construeix una de nova ha de ser perquè hi hagi “una piscina coberta pública, amb preus més assequibles per a tothom”. Progrés i IC consideren que “l’equip de govern, (CiU i ERC) porta més de 5 anys marejant la perdiu en aquest tema i ha renunciat a dues subvencions de la Generalitat de prop d'un milió d'euros entre les dues”. També afirmen que “ara fa unes setmanes l'Ajuntament va canviar el destí d'un altra subvenció de 900.000 euros del la Generalitat mateix”. Ambdós grups conclouen que “no es tenen idees clares sobre què es vol fer amb la piscina coberta”.

En aquest punt, l’oposició proposa “recuperar la subvenció del Departament de Governació, de 900.000 euros, destinada inicialment a la construcció de la piscina, que sumada a la de la Direcció General d'Esports faria 1,8 milions d'euros”. També insta a “demanar més subvencions a organismes com la Diputació de Lleida, el Consejo Superior de Deportes i d’altres, i finançar la resta de la inversió amb fons públics”.

El portaveu socialista, Òscar Ordeig, declara “La Seu es mereix una piscina coberta pública ben equipada i accessible a tothom”. Per la seva part, Josep M. Carles (ICV), considera “inadmissible regalar el control de la piscina durant 40 anys a una empresa privada que tindrà capacitat per fixar els preus”.

El plenari de dilluns passat va aprovar encarregar a Parc del Segre la construcció i concessió de la futura piscina. Des de l’equip de govern es va remarcar la importància del nou equipament com un “valor afegit” per a la ciutat. Tot i això, van recordar que l’equipament tindrà un cost de 4,5 milions d’euros i que per això “cal defensar la recerca de solucions imaginatives per a fer possible un servei com aquest en un moment on existeixen moltes altres prioritats”. Des de l’Ajuntament també van assegurar que es compta amb la subvenció de 900.000 euros concedida per la Generalitat.

Mostrar formulari de contacte