Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés, ICV i PP demanen aturar el projecte de l'Espai Ermengol

Progrés, ICV i PP demanen aturar el projecte de l'Espai Ermengol

L'oposició proposa a l'equip de govern que potenciï el turisme i la promoció econòmica a través del Centre Històric, la Catedral i el Parc del Segre Els tres grups polítics consideren que la situació de crisi econòmica desaconsella assumir el manteniment i funcionament d'aquest nou museu
Josep Maria Carles, Òscar Ordeig i José Galindo
27/05/2010 18:49

Els grups municipals del PSC-Progrés, IC-Verds i Partit Popular volen la suspensió immediata i el replantejament del projecte de "L'Espai-Museu Ermengol” ja que el consideren "de poc interès per a la ciutadania i per a la promoció turística de la ciutat". L'oposició de l'Ajuntament de la Seu assenyala, a més, que la situació de crisi econòmica i els problemes financers dificultaran el fet de poder afrontar les despeses d’inversió, de manteniment i de funcionament anual d’aquest nou espai ubicat al Carrer Major.

Els tres grups polítics proposen destinar els 1,3 milions d’euros que costarà aquest nou espai-museu a un altre projecte "ambiciós i coherent" que promocioni els espais o productes turístics més importants de la Seu: el conjunt del patrimoni històric de la ciutat i el Parc del Segre.

Entre els arguments que rebaten la idoneïtat del nou Espai Ermengol, l'oposició indica que ja existeix un museu a pocs metres d’on es pretén construir el nou projecte. I se subratlla que el Museu Diocesà té una col•lecció de gran valor, com ara l’exemplar del Beatus de Liebana, el Retaule d'Abella de la Conca, (S.XIV), l’urna barroca de Sant Ermengol o les talles romàniques, entre d’altres. Alhora, els grups urgellencs especifiquen que "allò que caldria fer és impulsar col•laboracions amb el Bisbat per tal de potenciar l'actual Museu i no crear-ne un de nou just al costat".

Progrés, ICV i PP també creuen que la subvenció de "Turismo de España", de 500.000 euros, i la subvenció de 650.000 € dels fons FEDER estarien "molt més ben aprofitades i justificades" si es destinessin a potenciar i promocionar el patrimoni existent a la nostra ciutat. Per una banda, el conjunt catedralici (Catedral, Claustre i St. Miquel) i el Centre Històric i, per l’altra, el Parc Olímpic del Segre.

Els tres grups reiteren que aquesta obra "no és necessària ni urgent" i que "no suposarà un salt qualitatiu important per atreure gent ni per dinamitzar l’economia local a través dels comerços, la restauració i l'hostaleria". Des de l’oposició s'indica que ja s’ha demanat en repetides ocasions a l’alcalde Batalla la necessitat de replantejar el projecte per tal de no malgastar el diners, "tot i que no s'ha rebut cap resposta al respecte".

Fonts dels grups municipals declaren que "ara no és el moment de fer invents i malgastar diners, sinó d'apostar per donar a conèixer el gran patrimoni que tenim. A més, no podem augmentar més les despeses anuals de l’Ajuntament amb més espais, més personal i més manteniment".

Mostrar formulari de contacte