Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés proposa una gran caldera de biomassa per escalfar equipaments públics de la Seu

Progrés proposa una gran caldera de biomassa per escalfar equipaments públics de la Seu

El grup socialista planteja seguir el model de Ribes de Freser per generar estalvi energètic i millor manteniment dels boscos La idea s'ha plantejat al darrer ple municipal, aquest dilluns passat
Biomassa - Dipòsit de l'Ajuntament
17/12/2014 18:34

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat una proposta, al plenari de dilluns, per tal d’estudiar la possibilitat d’instal·lar una caldera centralitzada de biomassa que doni servei d’aigua calenta i calefacció als equipaments públics de la ciutat a través de la instal•lació de canonades.

Aquesta proposta, segons Progrés, ajudaria a reduir el consum de combustible per part del consistori i a millorar la neteja i manteniment de la massa forestal. El portaveu socialista, Òscar Ordeig, afirma que "després de veure els bons resultats de la posada en funcionament de la xarxa de calor al municipi de Ribes de Freser, a l’any 2012, que dóna servei a equipaments públics, i de l’ampliació posterior per a donar servei d’aigua calenta a equipaments hotelers, caldria estudiar la possibilitat de seguir-ne els passos". Ordeig creu que això també ajudaria a crear llocs de treball.

Des de Progrés, d'altra banda, lamenten "l’abandonament del projecte de la planta de biomassa del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, després de més de 4 anys generant falses expectatives que no s’ha complert".

Òscar Ordeig creu que caldria encarregar un estudi tècnic que faci una previsió de les instal•lacions i obres requerides, juntament amb la inversió necessària per a la posada en funcionament. Ordeig vol aportar "idees i projectes per millorar la situació actual i ajudar a lluitar contra la crisi econòmica”.

Mostrar formulari de contacte