Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés rebutja el procés participatiu per a una partida dels pressupostos

Progrés rebutja el procés participatiu per a una partida dels pressupostos

El grup socialista critica que es destini 7.000 euros a contractar una empresa per fer la campanya, que veu "electoralista" L'equip de govern defensa el fet que per primera vegada els veïns puguin decidir sobre el destí dels comptes

Ple de la Seu 11.2014
Ple de la Seu 11.2014
17/02/2015 18:53

El grup del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha criticat el procés participatiu que endega aquesta setmana el consistori per decidir el destí d'una partida de 100.000 euros dels pressupostos del 2015. 

En un comunicat, el grup socialista qualifica la mesura de "simulacre" i la considera "electoralista" pel fet de dur-se a terme "tres mesos abans de les eleccions, quan en 12 anys de govern de CiU mai no s'han aprovat uns pressupostos municipals després d'un procés de participació". Progrés, d'altra banda, apunta que els comptes d'enguany "estan ja aprovats, sense que hi surtin aquests 100.000 €", els quals, recorda, representen "un 0,8% del conjunt del pressupost, de quasi 12M€".

El portaveu de l'oposició, Òscar Ordeig, creu que "aquest procés servirà per fitxar als seus participants, sense garanties de quins projectes es triaran i només per agafar idees pel programa electoral". En aquest sentit, Ordeig critica el fet que s'ha pagat 7.000 euros a una empresa externa "per fer el muntatge de la campanya".

Ordeig, finalment, qualifica de "gesticulacions davant la proximitat de les eleccions" el procés endegat, i opina que l'acció de govern genera "extrem desencant".

Resposta del consistori

Des de l'equip de govern, en canvi, defensen que el procés participatiu és un pas més per a la transparència i per implicar els veïns en l'elaboració dels pressupostos i lamenten que "es critiqui una mesura de participació per part dels qui sempre demanen més participació".

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, considera que l'activitat no interferirà en cap cas en els comicis perquè s'acabarà el mes d'abril. Batalla recorda que durant tota la legislatura han promocionat la participació ciutadana, amb la creació dels Consells d'Infància i de Joventut, les Taules de Comerç i Empresa i la Coordinadora de Casetes, juntament amb un gran nombre de reunions de veïns, i que per tant aquest procés "només és un pas més" en aquesta línia. En aquest sentit, destaca precisament que fins ara cap equip de govern anterior, ni cap altre grup polític, no havia plantejat aquesta proposta.

Des del consistori, d'altra banda, han justificat la contractació de la campanya a una empresa externa com una mesura necessària, ja que és la primera vegada que es fa i s'havia de donar a conèixer a la ciutadania. En aquest sentit, han matisat que aquesta inversió només es fa una vegada i ja no serà necessària en futurs processos participatius sobre els pressupostos.

Mostrar formulari de contacte