Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés sol·licita un ple extraordinari per suspendre les noves tarifes de les llars d'infants

Progrés sol·licita un ple extraordinari per suspendre les noves tarifes de les llars d'infants

L'oposició considera "abusiu" l'increment global de preus Òscar Ordeig també denuncia la supressió de bonificacions a famílies nombroses i germans matriculats
Llar d'Infants 'La Grandalla'
18/04/2012 16:28

El grup del PSC-Progrés ha presentat un escrit al registre de l’Ajuntament de la Seu on es demana, d'acord amb la normativa vigent, "que es convoqui un plenari extraordinari abans de 15 dies per deixar sense efecte els nous preus de les escoles municipals". El grup socialista continua considerant "injust i desproporcionat" l'augment global aprovat per l'Ajuntament en el darrer ple ordinari.

Progrés argumenta que "el nou model aprovat per l'ajuntament es basa en uns preus altíssims, de fins a 465 €/ mes per a les Llars d'infants", i en un posterior procés de subvencions a les famílies. Segons l'oposició, "aquest és un sistema que no té comparació amb cap Ajuntament i converteix el ciutadà en súbdit, ja que queda a la lliure interpretació de l'Ajuntament la quota a pagar realment cada família".

El portaveu del PSC, Òscar Ordeig, denuncia que s’han eliminat les bonificacions per a les famílies nombroses i per a germans matriculats a d'altres escoles municipals. "És inadmissible", afirma Ordeig, "que en temps de crisi no es mantingui el dret dels ciutadans a accedir als serveis públics de primera necessitat, com pot ser la Llar d’infants".

En el comunicat també es recorda que aquest any 2012 l’Ajuntament ingressarà més de 600.000 € extraordinaris en concepte d’IBI i creuen que una part d’aquest diners haurien de servir per evitar aquest augment. Amb l’augment del 2012, afirmen, el govern municipal ha pujat més d’un 50% l’IBI en els últims 9 anys.

El primer grup de l'oposició també critica la Generalitat per l'anunci de retallar un 40% la subvencions per a les llars d’infants (de 1.600 € a 1.000 € per alumne i curs) ja que suposarà, amb el nou model de quotes, que les famílies suportin el 100% d’aquesta disminució. En alguns casos, indiquen, aquest fet suposarà que la nova quota superi els 400€ mensuals. Tanmateix, Ordeig conclou que el President del Consell Comarcal, Jesús Fierro, "no ha buscat cap solució per a les persones que no estan empadronades al municipi".

Mostrar formulari de contacte