Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés veu 'a prop' el pacte d'austeritat amb l'equip de govern de la Seu

Progrés veu 'a prop' el pacte d'austeritat amb l'equip de govern de la Seu

Les dues parts porten setmanes treballant per acordar la reestructuració de les finances municipals La mesura seria entre 2010 i 2012 i suposaria un estalvi d'un milió d'euros
Plaça dels Oms
06/04/2010 09:36

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu valora "positivament" les negociacions i el treball que s’està portant a terme amb l’equip de govern municipal per tal d’arribar a un Pacte d’Austeritat. Aquest acord tindria com a principal objectiu equilibrar les despeses municipals amb els ingressos reals de l'Ajuntament, adaptant les finances municipals a la situació de crisi econòmica.

Progrés recorda que, el passat 15 de febrer, va fer arribar a l’equip de govern una carta on expressava la seva preocupació per l'estat de les finances municipals i proposava un Pacte d' Austeritat per tal de reduir les despeses estructurals de l'Ajuntament en un milió d’euros i així equilibrar els ingressos reals de l'Ajuntament amb les despeses.

La reducció de les despeses municipals s’hauria de realitzar a través de la disminució dels costos de personal, (capítol 1), i dels costos de funcionament de determinats serveis (Capítol 2) i de les transferències corrents (Capítol 4). El contingut de l’acord detallaria de manera més específica i concreta les partides i els imports a modificar per a cada anualitat.

El grup socialista ha proposat un dotzena de mesures per tal de facilitar l'equilibri de les finances municipals. Entre altres, la reducció del 10% dels salaris dels regidors i de les assignacions als grups polítics per tal que els regidors siguin els primers en donar exemple de contenció i d’austeritat. També ha proposat que no s'externalitzi el servei de neteja per poder estalviar una quantitat important de diners.

Aquest pacte també hauria de garantir "que no s’augmentin els impostos i les taxes municipals per sobre de l’IPC durant els anys que duri l’acord" per tal de no penalitzar els ciutadans de la Seu.

Progrés també espera que la resta de grups municipals del consistori, IC-Verds i PP, es sumin i subscriguin els continguts del Pacte d’Austeritat per tal d’obtenir el màxim de consens en la seva aprovació i desplegament posterior.

Segons el portaveu del grup municipal del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, “valorem molt positivament que l’equip de govern hagi acceptat l’oferta de diàleg per arribar a un bon acord ja que l’actual situació econòmica així ho requereix”.

Mostrar formulari de contacte