Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Progrés vol el compliment del Pacte d'Austeritat

Progrés vol el compliment del Pacte d'Austeritat

Ordeig manifesta que dels 250.000 euros de reducció de despesa previstos pel 2010, només se n’han aprovat 100.000 € L'acord de retallada pressupostària es va prendre el passat mes d'abril
PSC-Progrés - 2010
05/07/2010 11:44

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell ha fet una proposta de plenari per tal de recordar a l’equip de govern que ha de complir els compromisos establerts en el Pacte d’Austeritat, aprovat el mes d’abril de 2010.

El principal grup de l'oposició demana en una moció que en el termini de 10 dies l'equip encapçalat per Albert Batalla presenti "una proposta que permeti donar compliment al que estableix l’apartat 5.3 de l'acord per fer front a la crisi".  El text també especifica que, pel que fa al capítol 1 del pacte, cal plantejar-se "la conveniència de disposar de tres regidors alliberats i de l’assessor polític, tenint en compte la situació de precarietat econòmica en què ens trobem".

Progrés recorda que la crisi s’ha agreujat des del mes d'abril i que s’han anunciat mesures molt importants que afecten a les finances dels ajuntaments. "La situació econòmica ha empitjorat i la resposta governamental no està essent la més adequada", considera el portaveu Òscar Ordeig. A més, Progrés assenyala que alguns dels ingressos previstos per l’Ajuntament no es realitzaran "perquè s’ha fet una previsió poc realista".

El Pacte d'Austeritat preveia que en els plenaris del mes de juny i juliol es procediria a acordar retencions de crèdit per import de 250.000 euros en els capítols 1, 2 i 4 del pressupost municipal. Progrés remarca que els estalvis en el capítol 1 del pressupost provinents de l’aplicació del Real Decret 8/2010 de 20 de maig de 2010, "s’han de destinar obligatòriament a amortitzar deute i en cap cas es podran utilitzar per tal de formar part del bloc de la retenció dels 250.000 € per l’any 2010 que preveia el Pacte".

El portaveu del grup a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, declara que “de moment, no hem complert ni la meitat dels compromisos del Pacte d’Austeritat que havíem adquirit pel 2010”. Tot i que al mes de juny es va acordar una retenció de crèdit de 100.000 euros en diferents partides, Progrés considera que en el plenari d'aquest mes de juliol "l’equip de govern no ha proposat cap acord per possibilitar el compliment de l'acord".

Mostrar formulari de contacte