Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Prohibit fer foc al bosc a partir de diumenge

Prohibit fer foc al bosc a partir de diumenge

La mesura s'aplicarà arreu de Catalunya fins al 15 d'octubre, en els terrenys forestals sense autorització. L'objectiu és prevenir els incendis, que l'any passat van cremar gairebé 7.100 hectàrees
Imatge del bosc després de l'incendi de Ribera d'Ebre (Foto: Gencat)
13/03/2020 15:45

El Departament d'Agricultura ha informat que a partir d'aquest diumenge, 15 de març, i fins al 15 d'octubre, ja no es pot encendre foc en terreny forestal. La prohibició té com a objectiu prevenir els incendis.

La norma afecta terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i la franja de 500 metres que els envolta. Especialment, no es poden cremar restes de poda i aprofitaments forestals agrícoles o de jardineria. La mesura també inclou la prohibició de fer foc en marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa, i focs en àrees d'esbarjo o relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es permetran quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mataguspires.

El Departament d'Agricultura també prohibeix llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena, que puguin ser la causa de l'inici d'un foc; llençar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

545 incendis durant el 2019

L'any 2019 hi va haver a Catalunya 545 incendis forestals, que van cremar 7.095,57 hectàrees (5.077,68 hectàrees forestals – boscos, matollars i pastures – i 2.017,89 hectàrees no forestals – agrícoles i urbanes). El 85,7% de la superfície total cremada (6.081,32 hectàrees) van cremar en un únic incendi iniciat el 26 de juny a la Torre de l'Espanyol. Aquest foc va afectar diferents municipis de la Ribera d'Ebre, el Segrià i les Garrigues.

En el que portem d'aquest 2020, des de l'1 de gener hi ha hagut 35 incendis forestals, que han cremat unes 15 hectàrees, segons dades provisionals.

Mostrar formulari de contacte