Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Projecte Miranda obre la transhumància de cavalls als visitants

Projecte Miranda obre la transhumància de cavalls als visitants

La fundació recupera aquesta setmana el trasllat dels exemplars des d'Alinyà a la serra de Catllaràs, a l'Alt Berguedà. S'ha ofert la possibilitat de participar de l'activitat en totes o alguna de les jornades

Transhumància de cavalls (Projecte Miranda)
Transhumància de cavalls (Projecte Miranda)
04/05/2016 12:25

La Fundació Projecte Miranda, en col·laboració amb la Fundació Catalunya-La Pedrera, està duent a terme aquesta setmana la transhumància de cavalls per a l'època d'estiu. La particularitat d'aquest moviment de bestiar és que l'activitat s'ha obert a la participació i col·laboració de visitants, de manera que se li ha donat una perspectiva no només ramadera sinó també turística. El trasllat es fa des la muntanya d'Alinyà, a l'Alt Urgell, fins a la serra de Catllaràs, a l'Alt Berguedà.

La recuperació d'aquesta ruta de transhumància intercomarcal forma part de l'objectiu de Projecte Miranda de plantejar-la, a banda de la seva funció bàsica, com "un producte turístic impressionant, únic, solidari i transformador entre cavalls lliures i obert a les persones que vulguin participar en el trajecte”. El camí es fa a peu en cinc etapes i es pot realitzar la ruta sencera o només per trams concrets.

Aquest dimarts el grup ha fet parada a Ossera, on han aprofitat per visitar els artesans que han donat un nom propi a aquest poble, com ara la formatgeria Serrat Gros, l'herboristeria Nogué i les melmelades de Cal Casal. Les següents aturades seran a Josa de Cadí, Tuixent i Sant Julià de Cerdanyola. L'experiència també l'estan compartint a través de les xarxes socials. Aquest dissabte, dia de l’arribada a la finca del Pla de l’Orri, s’organitzarà la Festa de la Transhumància, amb música en viu, gastronomia, danses tradicionals i animació.

La Fundació Miranda és una fundació sense ànim de lucre dedicada a la difusió del coneixement, la comprensió i el respecte pel cavall, la terra, el medi rural i la natura, amb la finalitat de realitzar processos d’acompanyament personals, educatius i formatius amb el suport i l’energia vital dels seus cavalls que viuen en plenitud en un entorn natural privilegiat. L'entitat compta amb una cinquantena de cavalls, que pasturen tot l'any en més de 1.500 hectàrees. L'entitat també dedica part dels seus esforços a la preservació de la natura, el paisatge i el patrimoni cultural.

Mostrar formulari de contacte