Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Promoció a Israel de les rutes 'Perseguits i salvats'

Promoció a Israel de les rutes 'Perseguits i salvats'

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha estat present a la Fira IMTM, la més gran en l'àmbit turístic que se celebra a la Mediterrània oriental
Estand a la Fira IMTM (Foto: Diputació de Lleida)
08/02/2017 18:56

La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, ha participat a la Fira Internacional dels Mercats Turístics de la Mediterrània (IMTM), que s'ha dut a terme a Tel Aviv, capital d'Israel. Durant l'esdeveniment s'ha promocionat les rutes "Perseguits i salvats", així com també la resta de productes turístics del Pirineu, amb una significació especial pel turisme de natura, el turisme actiu, l'esquí i les rutes culturals.

L'IMTM és considerada com la fira més gran en l'àmbit turístic que se celebra a la Mediterrània oriental. El Patronat de Turisme hi participa per setè any consecutiu sota la marca Pirineus i dins l'estand de l'Agència Catalana de Turisme. Al taulell destinat a les comarques de la demarcació de Lleida els visitants han pogut trobar tota la informació mitjançant els diferents catàlegs i fullets, traduïts a l'hebreu i a l'anglès.

Entre el material divers que s’ha distribuït durant aquests dos dies destaquen els catàlegs editats per la Diputació de Lleida amb informació de la senyalització de les 5 cinc rutes d'evasió dels jueus de l'Holocaust pel Pirineu, i que formen part del projecte "Perseguits i salvats", amb diferents itineraris per la Val d'Aran, la Cerdanya, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell i el Pallars Sobirà.

Augment de turistes israelians

El nombre de turistes israelians que visiten les comarques de Lleida, principalment les del Pirineu, va en augment any rere any, atrets sobretot per l'oferta de natura, muntanya i turisme actiu, a més dels vestigis històrics relacionats amb la cultura jueva. Catalunya és considerada una destinació de caire preferent pel turisme israelià, amb el Pirineu i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici com a referents, a més de les seves comarques d'influència.

D'altra banda, cal recordar que fruit de les reunions mantingudes a l'IMTM l'any 2014 per la delegació lleidatana, encapçalada pel president de la Diputació, Joan Reñé, es van iniciar vols des de Tel Aviv a l'Aeroport de Lleida-Alguaire, per mitjà de la companyia Arkia. L'acord que es va formalitzar amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha permès operar diferents vols de Tel Aviv a Lleida durant les dues darreres temporades d'hivern. Aquest any 2017 les connexions internacionals amb Israel es van iniciar el 13 de gener i es perllongaran fins al mes de març amb l'aerolínia israeliana Arkia amb un vol setmanal.

Mostrar formulari de contacte