Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 200.000 euros per a la rehabilitació de l'edifici dels antics jutjats per acollir l'Escola de Formació d'Adults de la Seu

Més de 200.000 euros per a la rehabilitació de l'edifici dels antics jutjats per acollir l'Escola de Formació d'Adults de la Seu

L’objectiu és donar un ús a aquest immoble, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, per revitalitzar el centre històric de la ciutat
Edifici dels antics jutjats de la Seu d'Urgell
08/02/2023 16:25

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha rebut més de 216.000 euros procedents de la Diputació de Lleida per finançar la rehabilitació i consolidació de l’edifici dels antics jutjats. L'objectiu és que l'immoble pugui acollir l’Escola de Formació d’Adults.

L’equip de govern municipal ha afirmat que la millora de l'equipament, situat a la plaça del Pati Palau, “ajudarà a revitalitzar el centre històric i retornar als urgellencs i urgellenques un edifici emblemàtic de la Seu d’Urgell, que compta amb un important valor històric i patrimonials". I ha afegit: "A més, la gran tasca que porta a terme l’escola d’adults es mereix unes instal·lacions a l’alçada d’aquest servei públic”.

Cal recordar que l’edifici dels antics jutjats va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) al ple municipal del passat mes de setembre.

Edifici en desús

L’Escola de Formació d’Adults dona servei des de 2015, i de manera provisional, a les dependències de l’antiga Llar d’infants municipal La Grandalla, al carrer Capdevila. D’altra banda, l’edifici dels antics jutjats està en desús des de 2007, any que es van traslladar les dependències judicials al nou edifici ubicat a la plaça Jacint Verdaguer.

Pla de Cooperació Municipal

La subvenció rebuda per part de la Diputació s’emmarca en la línia de les subvencions del Pla de Cooperació Municipal per al finançament d’inversions dels ajuntaments i les entitats descentralitzades del territori de Lleida 2022-2023. L’Ajuntament de la Seu d’Urgell també buscarà el cofinançament de la Generalitat de Catalunya per poder tirar endavant la rehabilitació. Es preveu que les obres puguin començar a finals d’aquest any.

Mostrar formulari de contacte