Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Prop d'un centenar de participants en la preparació del Pla de Protecció del Parc Natural Cadí-Moixeró

Prop d'un centenar de participants en la preparació del Pla de Protecció del Parc Natural Cadí-Moixeró

En aquesta fase s'ha fet sessions de debat, tant de caire local com de temàtiques concretes. Hi han pres part tècnics d'ens públics, ramaders, productors artesans, empreses turístiques i propietaris forestals, entre d'altres

El Cadí des de Castellciutat (Foto: Ignasi Cervera)
El Cadí des de Castellciutat (Foto: Ignasi Cervera)
19/11/2019 11:50

Prop d’un centenar de persones de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà s’han implicat en la fase participativa del Pla de Protecció del Parc Natural del Cadí-Moixeró, de la qual ja s’ha completat la segona fase. L’objectiu és aconseguir el màxim consens i participació de particulars i empreses del territori, de cara a regular els usos i garantir la sostenibilitat ambiental.

La principal acció d’aquesta fase han estat 9 sessions de debat, entre elles tres de caire local, una per a cada comarca, que es van fer a Gósol, Alàs i Bellver de Cerdanya. S’hi ha tractat temes com ara ús públic i activitats al medi natural; obres serveis i infraestructures; usos forestals i agroramaders, i altres aprofitaments.

La participació per territoris ha estat força equilibrada, encara que la més alta s'ha registrat al Berguedà (30%). Per sectors, els més participatius han estat els ens locals (21%), seguits del sector agroramader i de productes locals (19%), el turisme (18%), i el sector forestal (17%).

Quant al perfil dels assistents, a més dels tècnics (26%), destaquen les empreses i activitats econòmiques locals (24%), els propietaris i propietàries de finques dins el parc (13%), i veïns i veïnes en general (10%).

El Pla de protecció del medi natural i del paisatge establirà els objectius específics de protecció del parc natural, regularà els usos del sòl i l'aprofitament dels recursos naturals i el seu ús públic, amb normes i directrius de gestió que garanteixin la conservació dels valors. També vol ser una eina que generi oportunitats en l'àmbit social i econòmic en aquest territori amb el foment d'activitats vinculades a la conservació d'aquest patrimoni natural.

Mostrar formulari de contacte