Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Prop d'un miler de persones assisteixen a la Seu a la presentació d'un projecte per fomentar l'emprenedoria

Prop d'un miler de persones assisteixen a la Seu a la presentació d'un projecte per fomentar l'emprenedoria

La iniciativa vol adequar l'oferta de cicles formatius que s'imparteixen a la zona Èxit de convocatòria de la xerrada de l’expert en assessorament d’empreses Emili Duró
27/01/2012 12:43

Prop d'un miler de persones han assistit aquest dijous a la Seu d’Urgell a la presentació del projecte educatiu 3E (Ensenyament, Emprenedoria i Empresa). L'acte, que es va dur a terme al pavelló d'esports, es va complementar amb la conferència 'La gestió de la il.lusió i el coeficient d'optimisme en èpoques de canvi', de l’expert en assessorament d’empreses Emili Duró.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, es va mostrar satisfet per l'assistència multitudinària a la xerrada i va agrair la resposta a una convocatòria "vinculada a l'àmbit professional". En relació amb el programa educatiu per millorar la Formació Professional i fomentar l'emprenedoria, l'alcalde assegura que es tracta "d'una llavor" que esdevindrà "un nou impuls per a un futur millor per al territori".

Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials a Lleida del departament d'Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va subratllar ahir la voluntat de la Generalitat de treballar en la formació de futurs empresaris. Així mateix, va qualificar "d'imprescindible" potenciar "els valors del treball i de l'esforç".

A l'acte de presentació també hi va ser present el president de l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell (AEAU), Jordi Grau, que va felicitar-se per la iniciativa educativa "en un moment econòmic complicat". Grau va alertar del perill que els joves tinguin com a objectiu professional la funció pública i va defensar l'emprenedoria "perquè és molt gratificant".

Què és el Projecte 3E?

El projecte 3E presenta una proposta d'actuació per fomentar la qualitat i l'adequació de l'oferta de cicles formatius que s'imparteixen en el territori. També pretén gestionar de manera eficaç les necessitats educatives i sociolaborals a l'Alt Urgell.

La proposta es basa en la cooperació, la participació i la implicació de tots els agents que estan involucrats en la creació d'una estructura formativa al territori. Es planteja per l'increment continuat de joves que opten pels cicles formatius i l'elevat percentatge de població, de diferents edats, que assisteix a algun tipus de formació reglada, no reglada o ocupacional. A més, es fonamenta en l'interès mutu de l'associació d'empresaris alturgellenca i els centres educatius per reforçar el seu vincle de col.laboració.

El projecte recull activitats a curt, mitjà i llarg termini per a l'alumnat, el professorat i els centres.

Proposta transversal

El grup de treball que impulsa aquest projecte, coordinat pel Servei Educatiu de l'Alt Urgell-Cerdanya, està format pels responsables del cicles formatius dels centres de secundària de la comarca (l'institut Joan Brudieu de la Seu, l'institut Aubenç d'Oliana i el col.legi La Salle), a més de representants de l'Escola d'Adults, de l'Escola Joviat i del Centre de Capacitació Agrària del Pirineu.

També hi intervé la coordinadora de l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell i representants de l'IDAPA, així com de l'Oficina Jove i el Telecentre de l'Alt Urgell. Així mateix, hi prenen part les regidories de Promoció Econòmica i Ensenyament de l'Ajuntament de la Seu i del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

  • Projecte 3E - Presentació
  • Projecte 3E - Presentació 2

Mostrar formulari de contacte