Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Prop d'una vintena d'establiments de l'Alt Urgell se sumen a Benvinguts a Pagès

Prop d'una vintena d'establiments de l'Alt Urgell se sumen a Benvinguts a Pagès

Explotacions lleteres, restaurants i allotjaments donaran a conèixer conjuntament la producció local els dies 17, 18 i 19 de juny. L'activitat, d'àmbit català, permet als consumidors veure de primera mà com s'elaboren els aliments artesans

Preparació de 'Benvinguts a Pagès'
Preparació de 'Benvinguts a Pagès'
03/06/2016 18:06

L'Alt Urgell se sumarà els propers dies 17, 18 i 19 de junt a la primera edició de Benvinguts a Pagès, un cap de setmana que permet posar en contacte de primera mà productors i consumidors: els visitants tenen l'oportunitat única de conèixer de primera mà com s'elaboren els aliments artesans; i els agricultors i ramaders poden entrar en contacte directe amb els possibles clients de la seva producció.

Viure a Pagès ofereix la possibilitat de veure com i on es produeixen els aliments que ens arriben a taula i visitar hortes, vinyes, oliveres, granges, ramats i productors de mel o de sidra, entre d'altres activitats. Unes 150 explotacions agràries i ramaderes, uns 200 restaurants i més de 250 allotjaments s'hi han inscrit oferint packs que en alguns casos inclouen l'allotjament i els àpats.

Segons les darreres dades, a l'Alt Urgell s'hi han sumat prop d'una vitena d'empreses locals. Concretament, hi participaran les explotacions lleteres i de formatge de La Reula i Mas d’Eroles; els restaurants Espai de Tast Mas d’Eroles, El Racó de Cal Serni, Hotel Balneari Sant Vicenç, Restaurant La Vall (Dom) i Can Boix de Peramola; i els allotjaments de Cal Ponsa d’Arfa, Cal Serni, Cal Severó, Casa Rural Cal Xico, Castell d’Ogern, Era Cal Gol, Hotel Can Boix de Peramola, L’Era de Cal Bastida, Saó Hotel i Hotel Dom.

Benvinguts a Pagès es presenta com "una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana". A moltes comarques també es programen activitats de caràcter lúdic i cultural. El programa és liderat per la Fundació Alícia, amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Benvinguts a pagès s’emmarca dins els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l’Any temàtic promocional dedicat a la gastronomia i l’enoturisme, que tenen com a objectius posicionar el producte agroalimentari local com a exponent singular del territori i com a base d'una cuina que aporta un accent particular a la cultura. L’objectiu és posicionar Catalunya pels seus productes, la seva cuina i com a destinació turística enogastronòmica.

Prop de 600 establiments arreu del país

El web de l'esdeveniment s’actualitza de forma permanent per incloure informació i fitxes de les explotacions i establiments que confirmen la seva participació al Benvinguts a pagès i que es preveu que, finalment, siguin gairebé 600. S’adreça a qualsevol tipus de públic: famílies, foodies, grups d’amics i col·lectius diversos.

Les explotacions faran visites gratuïtes el dissabte de 10 del matí a 7 de la tarda i el diumenge de 10 del matí a 3 de la tarda. Divendres i diumenge a la tarda diverses explotacions també faran visites gratuïtes per a grups que hagin fet reserva prèvia contactant directament amb la casa. Les visites duraran aproximadament mitja hora i no caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada, tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos. La majoria de cases, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que es facin a la masia o explotació i, a més, tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la  mà dels seus productors.

Cada explotació participant comptarà amb elements de senyalització per situar en zones estratègiques i per facilitar al màxim l’arribada dels visitants a la casa. I a través del web també es podrà consultar la localització i les coordenades. Els organitzadors han reiterat la seva voluntat que Benvinguts a pagès debuti amb èxit i que es consolidi en el programa d’esdeveniments anuals a Catalunya. Un dels valors específics d’aquest projecte és que suma paisatge, gastronomia, producte i experiència i que la seva àmplia oferta geogràfica, amb presència a totes les comarques, permet arribar a tot tipus de públic: tant aquells qui busquin una escapada diferent i original a l’altra punta de Catalunya, com aquells qui prefereixin una activitat a prop de casa seva.

Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016

La cuina catalana s'ha convertit en un model gastronòmic a seguir. El món culinari ha girat la mirada cap als nostres fogons. Així ho acredita el guardó que ha rebut Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016. La distinció vol destacar les diferents cultures alimentàries europees, estendre l'educació per a una alimentació saludable i sostenible, fomentar la innovació gastronòmica i contribuir a una millor qualitat de vida de les persones.

Mostrar formulari de contacte