Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Prorrogada fins al 15 de gener la consulta sobre les dates de remodelació del ferm al carrer Major de la Seu d’Urgell

Prorrogada fins al 15 de gener la consulta sobre les dates de remodelació del ferm al carrer Major de la Seu d’Urgell

La votació, adreçada a veïns, comerciants i marxants de la zona, es duu a terme a l’Espai Ermengol. Es proposa dues dates per iniciar les obres: després de Sant Jordi o després de la Festa Major
Carrer Major de la Seu d'Urgell
27/12/2021 14:05

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha decidit prorrogar el termini per participar a la consulta popular sobre les dates en què es durà a terme la remodelació del ferm del carrer Major de la ciutat. L’equip de govern ha comunicat que les persones convocades poden seguir exercint el seu dret a vot fins al 15 de gener de 2022. Els veïns poden escollir entre dues opcions: fer els treballs just després de Sant Jordi de 2022 o bé després de la Festa Major de la Seu d'Urgell.

D’aquesta manera, s'ha optat per “ampliar els dies de votació” i “es dóna l'oportunitat perquè més persones que no ho han pogut fer-ho en el termini inicial també puguin votar”, segons ha explicat Joan Llobera, regidor de Participació Ciutadana. El procés va començar el 18 de desembre i havia de finalitzar aquest divendres passat, dia 24, però ara s’ha acordat allargar-lo durant tres setmanes més. S’ha tingut en compte, entre d’altres factors, el fet que aquests dies és un moment de molta activitat per al comerç del centre històric, un dels sectors cridats a participar-hi.

Cal recordar que en aquesta consulta hi poden participar els majors de 18 anys que estiguin empadronats als edificis que tenen façana al carrer Major, la Plaça Patalín, el carrer de Lluís de Sabater i el carrer de Fra Andreu Capella. També poden votar-hi els titulars de les llicències d’activitats que tenen l'accés pels mateixos carrers i els titulars de llicències de parades de mercat al carrer Major.

La consulta es duu a terme a l’Espai Ermengol, concretament a l'oficina de Turisme Seu (carrer Major, 8). L'horari de votació és de les 10 del matí a les 2 del migdia, i de les 4 de la tarda a les 7 del vespre, tret dels diumenges i festius. Aquest divendres, 31 de desembre, l'horari serà només al matí (10.00-13.00 h). Cal presentar el DNI o bé el NIE, passaport o permís de conduir. I en el cas de persones jurídiques, cal d'aportar la documentació que acrediti la representació legal.

Resultat de la consulta

Com que l’afectació de les obres és diferent per a cada col·lectiu, es donarà més pes en l’elecció final als titulars de les llicències d'activitats (50% de valor del vot), seguits de les persones empadronades en habitatges (40%) i, finalment, els titulars de les parades del mercat (10%).

L’escrutini es durà a terme dilluns 17 de gener i es preveu que el mateix dia es facin públics els resultats.

Mostrar formulari de contacte