Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Protecció Civil demana extremar les precaucions pel risc de més incendis forestals

Protecció Civil demana extremar les precaucions pel risc de més incendis forestals

Continua activat en fase d'emergència el Pla Infocat L'organització agrària AEALL-ASAJA demana una revisió de les instal.lacions elèctriques al Pirineu

Incendis 09.03.2012 - Perímetre
Incendis 09.03.2012 - Perímetre
09/03/2012 18:11

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat, davant la situació d’emergència causada pels diversos incendis forestals al Pirineu i a d'altres punts de Catalunya, demana a la ciutadania que extremi al màxim les precaucions i eviti qualsevol activitat que pugui generar risc d’inici d’un foc forestal.

Aquesta recomanació es fa per a tot el territori donada la conjunció de factors meteorològics de vent, temperatures sostingudes i una humitat molt baixa tant en l’ambient com en la massa forestal, especialment en els dos extrems del país (Alt i Baix Empordà i Terres de l’Ebre) i al Pirineu i Prepirineu.

La DGPC, que manté en fase d'emergència el Pla Infocat pels incendis del Pirineu de Lleida, demana als ciutadans que es desplacin a segones residències properes a zones forestals o a zones forestals extremin la prevenció i evitin activitats que augmentin el risc d’incendi. Així mateix, se'ls sol.licita que si veuen qualsevol indici de que s’està produint un foc forestal (com ara una columna de fum) truquin de forma immediata al telèfon d’emergències 112 i indiqui la seva posició i la de l'eventual punt on hi hagi fum.

En el cas de les persones que resideixin habitualment o passin temporades a urbanitzacions properes a zones forestals, cal que recordin que és imprescindible informar-se de les rutes d’evacuació en cas d’emergència. En cas que un incendi afecti les zones properes a un habitatge aïllat, urbanització o nucli habitat, cal seguir estrictament les instruccions de les autoritats per a mesures de confinament o d’evacuació. D’aquesta manera es facilitarà l’actuació dels cossos operatius i s'evitarà riscos innecessaris.

AEALL-ASAJA sol.licita una revisió de les instal.lacions elèctriques al Pirineu

En un altre ordre de coses, arran dels incendis de les últimes hores, responsables de l'organització agrària AEALL-ASAJA de Lleida han parlat amb socis pagesos i ramaders de la zona per analitzar les conseqüències del foc. Després de les converses, i tenint en compte la possibilitat que l’origen d’alguns incendis pugui trobar-se en línies elèctriques, el sindicat demana "una revisió exhaustiva i urgent d’aquestes instal·lacions i que s’aclareixin així les causes el més aviat possible per evitar nous sinistres".

Cal tenir en compte que l'incendi de Montanissell el va causar el trencament d'una línia elèctrica, una hipòtesi que també s'estudia en el cas dels focs del Baix Pallars i el Pont de Suert.

AEALL-ASAJA indica que les imatges d’aquest dijous, 8 de març, cremant un paller mostra una vegada més, "la fragilitat i les dificultats de la pagesia de les comarques de muntanya". I hi afegeix: "A més de patir els entrebancs de la situació econòmica actual, els ramaders també tenen impediments per fer rendibles els negocis ateses les dificultats naturals i geogràfique"s. L'organització també manifesta que "la seva situaciuó desfavorida també els fa més vulnerables a incendis en què l’orografia dificulta l’accés dels equips de bombers".

Mostrar formulari de contacte