Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Protecció Civil: Prealerta del Pla Inuncat per possibles pluges intenses a la meitat occidental del país

Protecció Civil: Prealerta del Pla Inuncat per possibles pluges intenses a la meitat occidental del país

Seran en forma de xàfecs i tempestes, localment podran anar acompanyades de calamarsa o pedra, i amb vent ratxejat i fort
28/04/2012 13:51

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), d’acord amb les previsions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya, ha emès una Prealerta del Pla Especial d'Inundacions de Catalunya INUNCAT per la possibilitat de pluges intenses a la meitat occidental del país.

A partir de les 14.00 h d’avui, la previsió indica que es poden superar els 20 l/m2 en 30 minuts a les comarques següents: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Baix Ebre, Berguedà, Cerdanya, Garrigues, Montsià, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Segrià, Solsonès, Terra Alta, Urgell, Vall d'Aran.

A partir de les 20.00 h d’avui i al llarg de la nit propera la probabilitat de que es produeixin aquestes pluges intenses augmenta a les comarques de l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d'Aran.

El nivell de risc es manté igual a les comarques del Baix Ebre, Berguedà, Cerdanya, , Garrigues, Montsià, Noguera, Osona, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Segrià, Solsonès, Terra Alta i Urgell.

Igualment, també a partir de les 20.00 h, s’afegeixen al llistat de comarques amb risc de que s’hi produeixin pluges superiors als 20 l/m2 en 30 minuts l’Anoia, el Bages, la Conca de Barberà i la Garrotxa.

En tot aquest episodi de pluges les precipitacions seran en forma de xàfecs i tempestes, i localment podran anar acompanyades de calamarsa o pedra, i amb vent ratxejat i fort, que bufarà també a la costa de Tarragona i Maresme.

La DGPC recorda els consells d’autoprotecció davant el risc d’aiguats i inundacions i insisteix especialment a la població que s’hagi desplaçat a segones residències que netegi els embornals i desguassos i revisi terrasses i patis interiors per netejar-los de fulles, pols i brutícia que puguin provocar el seu embussament.

També recorda que cal ser molt prudent en la conducció si plou amb intensitat o hi ha vent. Seguiu l’estat del trànsit i l’evolució de les possibles pluges als comptes de twitter @transit del Servei Català de Trànsit i @emergenciescat de la Direcció General de Protecció Civil.
 

Mostrar formulari de contacte