Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Protesta a Andorra per reivindicar els drets laborals

Protesta a Andorra per reivindicar els drets laborals

Els sindicats catalans, francesos i la USd'A repartiran fulls informatius a les dues fronteres i al centre del Principat. Aquesta acció fa preveure retencions a l'entrada i sortida del país.
16/02/2008 09:00

Els sindicats UGT de Catalunya, CCOO i USOC, conjuntament amb els sindicats francesos, membres de la Confederació Europea de Sindicats i del Consell Sindical Interregional Pyremed, donaran suport avui a la Unió Sindical d'Andorra (USd'A) en la lluita per la defensa dels drets socials i sindicals en el seu país i en la seva oposició al Projecte de Lleis Laborals, que el govern andorrà ha entrat a tràmit per a la seva aprovació el proper mes de març.

El sindicats repartiran fulls informatius a les dues fronteres i al centre d'Andorra, per tal de donar a conèixer a l'opinió pública "la greu situació que pateixen les persones que treballen a Andorra, la manca de voluntat política democràtica, i l'absència de diàleg i d'acord en l'elaboració de la llei".

Segons indica el sindicat UGT, "Andorra és un Estat on la llibertat sindical i el dret del treball són inexistents. El contracte de treball és verbal i l' acomiadament és lliure. No hi ha llibertat sindical, ni negociacions de convenis col·lectius, ni comitès d'higiene i seguretat". L'acció informativa també vol donar a conèixer "la manca d'un marc negociador i en la mesura en què les condicions de treball no són reglamentades, els empresaris fan i desfan segons els seus interessos". Els grups de protesta indiquen, a més, que "el govern no té cap responsabilitat social davant dels treballadors andorrans i molt especialment els estrangers, que són la majoria de la població assalariada. La seguretat social universal i el subsidi d'atur són inexistents i tampoc el govern es planteja una política social i familiar".

El sindicats que formen el Consell Sindical Interregional Pirimed "denunciarem una vegada més, aquesta situació, anòmala i inacceptable en un país europeu", afirmen.

Mostrar formulari de contacte