Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Prullans reforma els carrers del nucli antic

Prullans reforma els carrers del nucli antic

L'Ajuntament vol donar als vials un aspecte més "rústic" i aprofitar per solucionar els problemes d'humitats detectats en algunes cases. Els treballs tenen un pressupost d'uns 420.000 euros, provinents en bona part del PUOSC
Obres de reforma del nucli antic de Prullans (Foto: ACN)
12/05/2022 10:35

L'Ajuntament de Prullans duu a terme actualment obres de reforma dels carrers del nucli antic, que presentaran una nova imatge a partir del començament d'estiu. Els treballs van començar el mes de març passat i, a banda d'un nou ferm, inclouen la millora dels serveis de clavegueram, aigua potable i enllumenat.

Segons el consistori, l'objectiu és dotar aquestes vies d'una aparença visual més "rústica", característica que identifica els pobles de muntanya, tal com ha comentat a l'ACN l'alcalde de Prullans, Albert Maurell. Els treballs, que tenen un cost d'uns 420.000 euros, han rebut bona part del finançament de la darrera convocatòria del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i, en menor mesura, de la Diputació de Lleida. D'aquesta manera, l'aportació de l'ajuntament s'ha situat en un 10% del total.

L'actuació inclou la plaça Major, els dos trams de carrer que hi donen accés, el carrer de la Torre i un tram del carrer Major. La previsió és que tots ells comptin amb una banda central formigonada d'uns dos metres, per facilitar el trànsit i la treta de neu a l'hivern. Mentrestant, els acabats laterals seran amb pedra. Maurell ha subratllat que aquesta és l'obra més important que s'ha executat al poble en els darrers mandats.

Els treballs també han permès solucionar problemes d'humitats que s'havien detectat en algunes cases, els quals provenien de diverses esquerdes dels tubs de clavegueram. A més a més, s'ha renovat el ferm, que tenia trams fets de formigó i d'altres d'asfaltats. Tot plegat, explica l'alcalde, confien que ajudarà a atraure nous visitants al municipi cerdà.

Mostrar formulari de contacte