Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Puigcerdà aprova apujar un 20% l'aigua, un 14% les escombraries, i un 35% el pàrquing de la plaça del Call

Puigcerdà aprova apujar un 20% l'aigua, un 14% les escombraries, i un 35% el pàrquing de la plaça del Call

El consistori cerdà ha aprovat les ordenances municipals
22/11/2007 17:31

L'Ajuntament de Puigcerdà ha aprovat la pujada de les ordenances municipals. De les 27 ordenances se n'han modificat 7, i s'ha aplicat un augment de l'IPC en totes, menys en l'aigua, en què s'ha aplicat un augment del 20%; les escombraries, en què s'ha apujat un 14%, i un 35% el preu de l'aparcament soterrat de la plaça del Call, que gestiona l'empresa Saba. Les noves ordenances s'han aprovat aquest dimecres a la nit amb els vots a favor de l'equip de govern (ERC i PSC) i els vots en contra de CiU. L'alcalde, Joan Planella, ha indicat que 'bàsicament s'ha estat molt prudent per fer les pujades' i s'han tocat les escombraries perquè hi ha hagut un augment del servei de les deixalles, també a causa que cada cop és més gran la població flotant que té la vila.
Pel que fa a les tarifes de l'aigua, Planella ha indicat que s'han fet una sèrie d'inversions que garanteixen l'abastament d'aigua sense problemes per a una població tres vegades més gran que l'actual. I pel que fa a la pujada de l'aparcament, el batlle ha dit que hi ha hagut una nova tarifació per minuts, i després l'augment de l'IPC que marca el contracte. El batlle va destacar que no s'havien apujat gens els impostos pels béns immobles.

Per la seva banda, el portaveu de CiU, Albert Piñeira ha considerat que aquestes pujades s'haurien d'haver aplicat de manera progressiva, especialment la que afecta a l'aparcament. Pel que fa a la pujada de les escombraries, Piñeira ha considerat que la pujada és 'desmesurada per la població que té Puigcerdà'. En la resta d'ordenances en les què s'ha aplicat la pujada justa de l?IPC, els edils de CiU van mostrar la seva conformitat.

Un altre dels punts en què es s'ha tingut un desacord entre CiU i l'equip de govern ha estat la modificació de pressupost de l'avinguda Catalunya. En aquest aspecte, els regidors de CiU van qualificar de 'manca de previsió' els pressupostos de l'obra que 's'han modificat a l'alça en més d'un 60%, el que indica que quan es van fer no es va pensar ni en la meitat de les coses que s'havia de posar'.

Tot i així, el vot de CiU va ser favorable justificant que 's'ha d'aprovar la modificació de pressupost perquè les empreses constructores puguin cobrar'. Per la seva banda, Planella, va explicar que simplement s'han hagut de posar més coses de les que es preveia en un principi, i ara es fa un tràmit administratiu per aprovar-ho'.

En el mateix ple també es va aprovar la delegació del cobrament de les sancions municipals a la Diputació de Girona. Aquest punt es va a provar per unanimitat. Planella va explicar que l'Ajuntament havia tingut un descens de recaptació en d'altres impostos com en el d'obres i aquest havia estat un motiu perquè es plantegessin el cobrament íntegre de les sancions i de les multes. Delegant aquesta funció a la Diputació, el municipi es garanteix el quasi total cobrament de les sancions. El batlle opina que els ciutadans que han estat sancionats tenen el deure de pagar la seva sanció.