Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Puigcerdà estudia instal·lar escales mecàniques per substituir l'ascensor inclinat d'accés al centre

Puigcerdà estudia instal·lar escales mecàniques per substituir l'ascensor inclinat d'accés al centre

L'altra opció és un giny semblant a l'actual. Sigui quina sigui l'elecció, l'Ajuntament dóna per finalitzada la vida útil del mitjà actual, que pateix avaries de manera freqüent
L'actual ascensor inclinat d'accés al centre de Puigcerdà, a prop de l'estació de tren (Foto: ACN)
05/01/2022 10:40

L'Ajuntament de Puigcerdà vol comptar aquest any mateix amb una nova instal·lació per facilitar la connexió per a vianants entre el nucli antic i el barri de l'Estació, separats per un desnivell d'uns cent metres. Els serveis tècnics municipals exploren actualment diverses opcions per substituir la connexió actual amb l'ascensor inclinat, que des de fa temps pateix avaries periòdiques. Entre les possibilitats hi ha instal·lar un nou aparell semblant a l'actual o bé posar escales mecàniques al mateix tram.

En tot cas, sigui quina sigui l'opció, el consistori té molt clar que el giny actual s'ha de substituir. L'alcalde de la capital cerdana, Albert Piñeira, conclou que el funicular "ha arribat al final de la seva vida útil", tenint en compte que ha tingut molts més usos dels que es van preveure en un principi i també l'elevat cost que tenen les seves reparacions i manteniments.

El sistema vigent, instal·lat al començament d'aquest segle, surt des de prop de la plaça de l'Estació i arriba fins al carrer del Raval de les Monges, a mig camí de l'accés al centre. Des d'allà, es pot arribar a la plaça de l'Ajuntament amb un ascensor vertical panoràmic. Quan algun d'aquests dos mitjans s'espatlla, però, els veïns es veuen obligats a fer servir les tradicionals escales o, com a alternativa, fer ús del bus urbà, que es va crear per accedir a l'Hospital de Cerdanya -situat als afores de la vila- i que té nou freqüències diàries. Per tot plegat, Piñeira ha dit a l'ACN que no tenen cap dubte que necessiten "un sistema que funcioni", perquè l'actual "no presta el servei que hauria de fer". El batlle hi afegeix, però, que la instal·lació es va dimensionar ara fa uns vint anys per un determinat ús i volum de persones que, a la pràctica, "s'ha superat àmpliament".

Es garantirà l'accés a persones amb mobilitat reduïda

Sigui quina sigui l'elecció, l'Ajuntament vol garantir que la instal·lació permeti l'accés de persones amb mobilitat reduïda o amb d'altres tipus de discapacitat. Tan bon punt es decideixi quina solució tècnica és la que s'acaba adoptant, aquesta es podrà quantificar i executar. La voluntat és que les obres es duguin a terme aquest any mateix i que sigui una de les inversions principals dels nous pressupostos municipals.

 

Mostrar formulari de contacte