Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Puigcerdà recupera els antics gegants de la vila

Puigcerdà recupera els antics gegants de la vila

L'Ajuntament ha signat un acord amb la nova Colla dels Gegants Vells perquè facin ús de les figures d'en Puig i na Cerdana. El grup representarà la població a les trobades

Els gegants Puig i Cerdana
Els gegants Puig i Cerdana
28/04/2016 11:05

Puigcerdà recupera per a l'activitat pública els antics gegants de la vila, en Puig i na Cerdana. L'Ajuntament ha signat un acord amb la nova Colla dels Gegants Vells perquè puguin fer ús d'aquestes dues figures, de propietat municipal, en actes públics i trobades geganteres.

La colla s'ha creat enguany i ha rebut el vistiplau del consistori perquè representi la vila tant en actes festius locals com en esdeveniments en d'altres pobles i ciutats. A canvi, el grup es compromet a fer-se responsable del manteniment o restauració de les figures, guardades al Museu Cerdà. L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha valorat positivament l'acord per revitalitzar a aquest element del patrimoni festiu.

El conveni té una vigència anual i es podrà anar renovant cada any. La Colla dels Gegants Vells té intenció d'ampliar la seva activitat, per exemple, amb la creació d'un grup de grallers, l'organització d'una trobada de gegants o bé la construcció de nous capgrossos, tal com fan d'altres colles de poblacions properes.

 

Mostrar formulari de contacte