Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Puleva podria deixar de comprar llet als ramaders de la Cerdanya

Puleva podria deixar de comprar llet als ramaders de la Cerdanya

L'empresa justifica la decisió per la baixa qualitat de la llet i els costos de recollida La mesura afecta vuit explotacions de la zona

Puleva
Puleva
12/03/2010 21:08

L'empresa espanyola Puleva Food ha informat als ramaders de la Cerdanya que deixarà de comprar-los la llet a partir del dia 31 de març d'aquest any. Segons ha explicat a l'ACN un dels ramaders afectats, Pere Arderiu, aquest dijous va rebre la visita d'un representant de la planta de Mollerussa que els ha dit que s'ha pres aquesta decisió a causa de la baixa qualitat de la llet i als costos que suposa recollir-la.

A la Cerdanya, Puleva hi compra 7.000 litres diaris que produeixen un total de vuit ramaders. Arderiu ha explicat que la decisió "sembla definitiva" i que l'única solució es trobar una altra empresa que els vulgui comprar la llet.

Sis d'aquests vuit ramaders van rebre fa uns mesos una carta del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) informant-los que la seva llet era de baixa qualitat ja que es sobrepassava el nivell de cèl·lules somàtiques, la qual cosa fa impossible la seva comercialització. Arderiu declara que Puleva "s'ha agafat d'aquest argument" per deixar de comprar la seva llet. Així mateix, afegeix que des del Departament se'ls va donar un termini de tres mesos per esmenar aquesta deficiència, cosa que han fet.

Fa aproximadament un any els ramaders de la Cerdanya que vénen llet a Puleva van viure una situació similar, però en aquell moment la intervenció del Govern va reconduir la situació i van seguir venent la llet a l'empresa nacional. Per Arderiu la solució passa ara per parlar amb el Departament i que els ajudi a trobar alguna cooperativa de la zona disposada a comprar la llet que produeixen.

L'ACN ha intentat contactar amb representats de Puleva Food, a la seu de Mollerussa i Granada, però ha estat impossible parlar amb cap responsable per conèixer la seva versió.

Mostrar formulari de contacte