Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Punt d'assistència sanitària al Parc d'Aigüestortes

Punt d'assistència sanitària al Parc d'Aigüestortes

01/09/2011 09:39

Desenvolupar activitats al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és a partir d’ara encara més segur per als usuaris de l’espai natural amb l’habilitació d’un punt d’assistència sanitària immediata de la Creu Roja per dur a terme una primera atenció urgent als ferits o accidentats fins a l’arribada del personal del Servei d’Emergències Mèdiques o dels equips d’evacuació competents.

L’entitat destina al servei dos voluntaris (en torns rotatius dels 27 voluntaris que hi ha a la comarca) formats en Assistència Sanitària Immediata i Suport Vital Bàsic. La funció dels socorristes és atendre en primers auxilis els ferits o accidentats que estiguin desenvolupant algun tipus d’activitat o estada dins de la zona delimitada com a Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

La principal ubicació dels socorristes es troba a l’aparcament de Cavallers i dóna cobertura a la capçalera de la Ribera de Caldes i a altres situacions d’emergència comunicades pel punt de control de la Palanca de la Molina i pel punt d’informació situat al Pla d’Aigüestortes, a la Ribera de Sant Nicolau. A més, el personal de la Creu Roja també pot desplaçar-se per les immediacions de la zona d’atenció i pot sol·licitar el seu trasllat temporal a altres parts del parc en cas de necessitat d’una atenció sanitària activada pel personal de l’espai natural.

El servei sanitari immediat al Parc Nacional és fruit d’un conveni de col·laboració entre Creu Roja a Lleida i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. L’atenció sanitària es farà els caps de setmana i els festius fins al 16 d’octubre. L’horari serà de 9 a 20 hores al setembre i de 9 a 18 hores a l’octubre.

Cal recordar que per facilitar i millorar la mobilitat dels visitants del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, fins al 30 de setembre es pot circular amb el “Bus del parc”, un servei de transport públic que fa la circumval·lació de l’espai natural i connecta el Pla de l’Ermita (l’Alta Ribagorça) i Espot (el Pallars Sobirà) passant per la Val d’Aran. Hi ha quatre expedicions diàries, dues amb sortida des del Pla de l’Ermita i dues més des d’Espot. A més, el servei s’allarga fins a Sort a primera hora del matí i a última hora del dia.

Mostrar formulari de contacte