Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Quatre arbres monumentals del Parc Natural de l'Alt Pirineu seran els protagonistes d'un cicle que uneix natura i art

Quatre arbres monumentals del Parc Natural de l'Alt Pirineu seran els protagonistes d'un cicle que uneix natura i art

Els músics Roger Mas, Elias Porter, Arnau Obiols i Maria Coma actuaran sota un noguer, un avet, un salze i un til·ler. La proposta tindrà lloc els dies 7, 12, 13 i 14 d'octubre
Una ballarina interpretant una peça musical en un arbre monumental (Foto: ACN)
04/10/2018 19:21

Un noguer, un avet, un salze i un til·ler compartiran protagonisme amb els músics Roger Mas, Elias Porter, Arnau Obiols i Maria Coma dins del Cicle d'Arbres Monumentals que l'Associació cultural Genciana ha creat. Es tracta d'arbres monumentals del Parc Natural de l'Alt Pirineu que s'han escollit per la seva singularitat.

El cicle s'ha plantejat en quatre jornades, el 7, 12, 13 i 14 d'octubre, en què la natura, la música, la dansa, la gastronomia es combinaran. Cada jornada començarà amb una caminada i seguirà amb una actuació artística i una petita conferència sota la seva ombra. L'acte finalitzarà amb la degustació d'un producte de la zona amb una estreta vinculació amb l'arbre escollit.

Per a les ponències es comptarà amb persones expertes, vinculades al món de la ciència i l'art, que parlaran sobre els boscos vells, com es valora i mesura un arbre monumental, la geologia de la zona o els arbres en l'art contemporani i l'espiritualitat. Pel que fa als llocs escollits, tots del Pallars Sobirà, són Coma de Perosa (Alòs d'Isil), Llavaners (Soriguera), Font del Camp (Farrera) i Reguerals (Roní).

Anna Rubió, organitzadora del Cicle, ha explicat a l'ACN que amb aquestes jornades es vol reivindicar la rellevància i la bellesa de l'arbre. Rubió afirma que tot i ser un cicle majoritàriament artístic, "hi ha una reivindicació ecològica". En aquest sentit, ha afegit que es tracta de ''l'ésser viu més gran de la terra, el vegetal més fort i que reuneix tot el simbolisme de la vida i que ens la dóna''. Rubió subratlla que els arbres són importants ''des de les seves arrels i l'oxigen que desprenen fins al seu fruit''.

Mostrar formulari de contacte