Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ingressats quatre casos de COVID-19 al Sant Hospital de la Seu d'Urgell

Ingressats quatre casos de COVID-19 al Sant Hospital de la Seu d'Urgell

Els malalts es troben estables a planta. El departament de Salut ha confirmat 7 noves víctimes per coronavirus a la demarcació de Lleida i 60 positius més en les darreres hores. Homenatge dels cossos de seguretat i emergències al personal sanitari urgellenc
Hospital de la Seu d'Urgell
25/03/2020 22:25

L'Hospital de la Seu d'Urgell té ingressats actualment quatre casos de COVID-19 i hi ha dues persones pendents de resultats. Els malalts es troben estables a planta, segons ha informat el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

L'alcalde urgellenc i president de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha remarcat que el centre mèdic encara té llits lliures i hi ha marge de maniobra per a cobrir l'assistència de nous malalts, però alerta que cada cop hi ha més diagnosticats i que "cal quedar-se a casa per trencar la cadena de contagis". En aquests moments, també hi ha una quarantena de veïns confinats i sis persones amb coronavirus a casa, que es troben bé.

Cal afegir que els professionals sanitaris de la Fundació Sant Hospital i del CAP de la Seu han rebut aquest dimecres a les 8 del vespre l'aplaudiment diari de la ciutadania, al qual s'hi ha sumat un emotiu homenatge dels cossos de seguretat i emergències.

Set noves víctimes a la demarcació de Lleida

El Departament de Salut ha confirmat que en les últimes hores a la demarcació de Lleida han mort 7 persones amb coronavirus. Amb aquesta ja són 20 les víctimes mortals com a conseqüència de la COVID-19. Així mateix, s'han confirmat 60 casos positius nous, que eleven a 319 el nombre de persones diagnosticades.

Actualment, 174 persones es troben ingressades en centres hospitalaris de Ponent, l'Alt Pirineu i l'Aran. Cal destacar que en les darreres hores han estat donats d'alta 10 pacients; un que estava ingressat a l'Hospital del Pallars, 7 ingressats a l'Arnau de Vilanova i 2 a l'Espitau Val d'Aran.

De les persones ingressades per coronavirus a la demarcació de Lleida, un total de 107 es troben a l'Hospital Arnau de Vilanova, 79 dels quals estan estables a planta i 28 es troben a l'UCI. Un total de 29 persones més estan ingressades a l'Hospital Universitari de Santa maria de Lleida, 23 de les quals estan estables a planta i 6 es troben a l'UCI. Sis persones es troben a l'UCI.

D'altra banda, 6 persones més estan ingressades en centres privats,  i 10 a l'Espitau Val d'Aran, totes estables a planta. També hi ha 15l casos a l'Hospital del Pallars, a Tremp, tots a planta, i 4 persones a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell, estables a planta. Finalment, 3 malalts es troben ingressats a l'Hospital de Cerdanya, estables a planta.

Més casos a Andorra

El govern d'Andorra ha informat de la detecció de 21 nous casos de coronavirus, fet que situa la xifra d'afectats actius en 183. D'aquests, 33 estan hospitalitzats i 6 d'ells es troben a l'UCI. Val a dir que al país han mort una dona i un home, tots dos de 88 anys, amb COVID-19 i que s'està pendent de confirmar si una altra persona que va perdre la vida aquest dimarts també tenia el virus.

Mentre, tres pacients s'han curat en les darreres hores, als quals cal afegir-ne un altre que va rebre l'alta el 8 de març passat. D'altra banda, l'executiu del Principat ha decidit agrupar les mesures preses des de principis de mes per tal de fer front a la crisi del coronavirus i prorrogar-les 'sine die'.

Mostrar formulari de contacte