Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Quatre municipis pirinencs presenten problemes d'abastament per la sequera

Quatre municipis pirinencs presenten problemes d'abastament per la sequera

Un d’ells és el de Fígols i Alinyà. També pateixen problemes d’aigua Lles de Cerdanya, la Conca de Dalt i Tremp

Mapa de Fígols i Alinyà
Mapa de Fígols i Alinyà
04/07/2007 11:22

Tot el territori de la demarcació de Lleida, tret de la Val d'Aran, es troba en excepcionalitat 1 a causa de la sequera. Així ho ha decretat la conselleria de Medi Ambient i Habitatge per la manca de pluges registrada al llarg de l'any. Fígols i Alinyà, Lles de Cerdanya, Conca de Dalt i Tremp han comunicat a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que estan transportant aigua amb camions cisterna o tenen obres d'emergència per abastir la població del nucli principal o altres zones adscrites al terme municipal. La Generalitat insisteix que el subministrament està garantit des dels pantans del Segre i afluents.

La situació de sequera, un cop iniciat l'estiu, torna a agreujar-se segons les previsions dels darrers dos mesos. La conselleria de Medi Ambient informa que les precipitacions de juny, escasses i molt heterogènies, han provocat l'entrada a l'escenari d'excepcionalitat de les conques catalanes de l'Ebre, per pluviometria i no pas per una reducció dels nivells embassats. Cal tenir en compte que en aquestes conques s'han registrat 72 mm en els darrers dos mesos, mentre que el valor dels darrers anys per la suma de precipitació entre maig i juny ha estat de 162 mm.

L'entrada a la fase d'excepcionalitat 1 a la conca del Llobregat ha comportat l'activació del Decret de sequera a la totalitat del territori català. En aquest sentit, els municipis, amb caràcter global, hauran d'adoptar mesures que consistiran en restringir els recs a parcs i jardins; prohibir l'ús d'aigua potable per a fonts i usos ornamentals; mantenir i reaprofitar l'aigua de piscines d'ús públic i privat; optimitzar l'ús de l'aigua en parcs aquàtics i altres instal•lacions lúdiques, i reduir la utilització d'aigua de boca per a neteja viària, entre altres mesures.

Mostrar formulari de contacte