Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Quatre reconeixements per a membres de Menja't l'Alt Urgell a la Nit de l'Artesania Alimentària

Quatre reconeixements per a membres de Menja't l'Alt Urgell a la Nit de l'Artesania Alimentària

Agustí Porta (Cal Pagès) ha rebut el premi de millor Jove Artesà Alimentari de Catalunya. Salvador Maura (Mas d'Eroles) ha recollit el diploma de Mestre Artesà, que enguany també s'ha concedit a Mercè Lagrava i Raül Alcaraz (Serrat Gros)
11/11/2021 20:05

Quatre socis de l'associació de productors Menja't l'Alt Urgell han rebut reconeixements a la Nit de l’Artesania Alimentària 2021, que s'ha celebrat aquest dimecres a Barcelona. En aquesta vetllada es lliuren cada any els diplomes de Mestre Artesà i de Jove Artesà Alimentari, que atorga la Generalitat mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.

D’una banda, el xarcuter i carnisser Agustí Porta, de Cal Pagès de la Seu d’Urgell, ha rebut el premi de millor Jove Artesà Alimentari de Catalunya 2019. Aquest premi s'ha lliurat ara perquè l'any passat no es va poder fer l'acte a causa de les restriccions pel coronavirus. De la seva banda, Salvador Maura, de la formatgeria Mas d’Eroles d’Adrall, ha rebut el diploma de Mestre Artesà.

A banda d'aquests dos lliuraments, Mercè Lagrava i Raül Alcaraz, de la formatgeria Serrat Gros de Josa de Cadí, han estat distingits ara amb aquest reconeixement individual, de Mestre Artesà, tot i que en el seu cas recolliran el diploma a la cerimònia de l’any que ve.

Tal com detallen des de la Generalitat, els diplomes de Mestre Artesà “tenen l’objectiu de distingir aquelles persones amb una llarga trajectòria en l’exercici del seu ofici, a més de fer una valoració pública dels guardonats "pels mèrits adquirits, per haver assolit l’excel·lència en el domini tècnic, per les aportacions a l’ofici i per la transmissió dels coneixements de l’ofici mitjançant el mestratge, la docència o un altre mitjà pedagògic per donar-li continuïtat”.

Des de Menja't l'Alt Urgell han expressat que els "omple d’orgull que diversos dels nostres socis rebin aquest distintiu, perquè això demostra que a l’Alt Urgell hi tenim artesans alimentaris de primer nivell que treballen dia a dia per elaborar uns productes de màxima qualitat. Per això, han felicitat Porta, Maura, Lagrava i Alcaraz per aquests èxits.

 

Nova exposició col·lectiva a l'Aparador i venda de lots de Nadal

D'altra banda, Menja't l'Alt Urgell inaugura una nova exposició col·lectiva per donar-se a conèixer mitjançant la col·laboració amb els artistes locals del col·lectiu L'Aparador. La mostra s'estrena aquest dissabte, dia 13, a la una del migdia a la plaça del Carme de la Seu d'Urgell, on es podrà veure fins al 17 de desembre. Compta amb obres de Bernat Manresa, Jaume Rovira, Berta Oromí, Josepa Travé, Ramon Berga, Elisenda Capdevila, Anna Rius, Dolors Balcells i Alfons Valdés.

Paral·lelament, Menja't l'Alt Urgell ja ha posat a la venda els seus lots de Nadal, formats íntegrament per productes artesans de la comarca i que es poden adquirir en diferents formats i preus. Ja es poden fer les comandes a la botiga que l'associació té a la plaça Patalín de la Seu o bé mitjançant el portal web menjatlalturgell.cat. Els lots estan decorats amb pintures dels artistes que participen a la nova exposició.

  • Agustí Porta recull el premi de millor Jove Artesà Alimentari 2019 (@agriculturacat)
  • Lliurament dels diplomes de Mestre Artesà, un dels quals l'ha rebut Salvador Maura (@agriculturacat)

Mostrar formulari de contacte