Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Queixa al Síndic de Greuges de Catalunya per la manca de millores al col.legi Albert Vives

Queixa al Síndic de Greuges de Catalunya per la manca de millores al col.legi Albert Vives

L'AMPA creu que les administracions no han donat una resposta adequada a les necessitats de l'equipament educatiu La direcció del CEIP urgellenc sol.licita "una reforma integral" de les instal.lacions, que es troben en un estat precari
Col.legi Albert Vives
07/05/2010 17:20

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) del col.legi Albert Vives recorrerà al Síndic de Greuges de Catalunya, Rafel Ribó, per tal que es posicioni sobre l'actitud de les administracions a l'hora de solucionar les deficiències estructurals de l'equipament educatiu urgellenc. El col.lectiu creu que les institucions "no han donat una resposta adequada a les necessitats del centre, que requereix una reforma integral a la qual s'havien compromès ara fa dos anys".

La presidenta de l’AMPA, Rosa Ginesta, ha explicat a RàdioSeu que s'està redactant una missiva al Síndic, que es complementarà amb el seguit d’instàncies que s’han tramitat els últims anys i les dates concretes de les reunions en què s’ha parlat de la problemàtica dels edificis del col.legi.

L’AMPA ja ha fet arribar al departament d'Ensenyament de la Generalitat i a l’Ajuntament de la Seu cartes formals de queixa sobre la situació precària de les instal.lacions, en què hi ha problemes greus de goteres i humitats, d’instal.lació elèctrica o d’habilitació d’espais, entre d’altres.

Ginesta puntualitza que un cop es va aconseguir ara fa dos anys finalitzar el Pla de Viabilitat, que estableix les qüestions a resoldre, s’havia de començar els treballs. “Ara, però, la situació econòmica fa que la millora global prevista s’hagi convertit només en només un arranjament de part de la teulada de l’edifici principal”, manifesta. I lamenta: “Hauríem d’haver exigit la licitació de les obres i no accedir a finançar la intervenció a través de partides que ara són molt petites”. Des de l’AMPA del CEIP Albert Vives també s’indica que, a més, “el problema és que no només hi ha una manca de solucions definitives, sinó que és insuficient el manteniment, que es complica cada cop més”.

El Síndic de Greuges de Catalunya té la funció d'atendre les queixes de totes les persones que es troben desemparades davant l'actuació o la manca d'actuació de les administracions. “Per nosaltres és evident que això s’està produïnt en un centre que és dels més grans de la demarcació de Lleida”, comenta Ginesta.

Suport de la direcció del centre

La posició de l’AMPA està plenament recolzada per la direcció del col.legi, encapçalada per l'Isidor Alberich. “Estem molt mal equipats, tenim goteres i incidències constants pel mal estat de la infraestructura; estàvem esperant el Pla de Viabilitat, que ens deien que seria una gran obra i ara ens informen que ens faran una petita intervenció i prou; no és suficient”, assevera Alberich.

El director també afegeix: “L’aspecte acadèmic va bé, però demanem, supliquem, que les institucions posin fil a l’agulla per solucionar les mancances actuals, que afecten 500 alumnes i una seixantena de professors; només cal que vinguin i ho vegin”.

Mostrar formulari de contacte