Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Queixes de residents catalans a Andorra per errors en la documentació per votar el 27-S

Queixes de residents catalans a Andorra per errors en la documentació per votar el 27-S

La Delegació Electoral de Barcelona reconeix que ha enviat sobres sense les corresponents paperetes per escollir. Votants establerts a diversos països han denunciat traves per poder exercir el vot per correu

22/09/2015 12:20

Noves queixes per les dificultats amb què s'estan trobant els catalans residents a l'estranger per votar el 27-S, en aquest cas des d'Andorra. La Delegació Provincial Electoral de Barcelona va confirmar aquest dilluns la comissió d’un "error" en l’enviament de la remesa de sobres als electors residents provinents de la principal demarcació catalana que, segons va comptabilitzar, ha afectat almenys a prop d'una seixantena de persones amb dret a vot.

Els residents havien rebut els sobres sense les corresponents paperetes necessàries per tal d'escollir els candidats. L’organisme assegurava ahir a través del cònsol general d’Espanya al Principat, Antonio Bellver, que un cop es va fer públic el cas, va procedir a l’esmena i van tornar a enviar la documentació necessària als afectats. El consolat assegura que van comunicar a l’organisme provincial aquest error després de rebre les tres primeres queixes per la manca de butlletes, informa El Periòdic.

Els qui vulguin votar al mateix consolat, ho hauran de fer entre aquest dimecres i dijous. Bellver assegurava ahir que "la Delegació Electoral continua investigant per si s’hagués produït algun cas més", tot i que difícilment podran fer arribar a temps els documents a través de correspondència ordinària. Fins aquest dilluns, 367 residents havien demanat exercir el vot per correu.

Sigui com sigui, aquesta no és l'única queixa que hi ha hagut fins ara sobre presumptes traves per part del Govern espanyol a l'hora de permetre el vot dels catalans residents a l'estranger. Des de les xarxes socials, s'ha divulgat desenes de denúncies de persones amb dret a vot que no reben a temps la documentació, com també que, a diferència d'anteriors comicis, la Junta Electoral Central s'ha negat a ampliar el termini per demanar el vot exterior. D'altra banda, el diputat al Congrés Joan Tardà ha denunciat que aquesta setmana Correos hauria prohibit a les seves oficines treballar durant les tardes, una decisió inèdita en període electoral.

Mostrar formulari de contacte