Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Queixes dels pagesos pels danys de la fauna salvatge protegida al Pirineu

Queixes dels pagesos pels danys de la fauna salvatge protegida al Pirineu

El sindicat UP insta a la Generalitat a rebaixar la població de voltors, cèrvols, cabirols, isards i porcs senglars El col.lectiu també demana a Medi Ambient indemnitzacions més elevades i consensuar la reintroducció d'espècies noves  
Atac Voltors
05/05/2010 11:50

El sindicat Unió de Pagesos ha demanat una reunió amb la directora general del Medi Natural del departament de Medi Ambient i Habitatge, Núria Buenaventura, per reclamar una disminució de les poblacions de voltors, cérvols, cabirols i isards, que pertanyen a la fauna salvatge protegida, i de les cabanyes de porcs senglars, conills i garses. El motiu de petició són els danys que aquests animals fan als cultius i als ramats, sobretot a les comarques del Pirineu i la Catalunya central.

El sindicat també sol.licitarà al departament que s’indemnitzin els danys ocasionats pels cérvols, cabirols, isards i porcs senglars i que, en el cas dels voltors, les compensacions s’estenguin als danys col·laterals (avortaments o altres conseqüències). UP insta a que els ajuts siguin "més elevats, ràpids i fàcils de gestionar".

El sindicat especifica que els voltors ataquen vedells i ovelles; els cérvols, cabirols i isards malmeten, entre altres conreus, els de blat de moro o d’alfals; els conills prefereixen els conreus de cereals, fruiters o cítrics; i les garses, també entre d'altres, la fruita dolça.

Unió de Pagesos també farà una petició a la directora general del Medi Natural per tal que l’administració consensuï amb la pagesia del territori la reintroducció de les espècies noves, "ja que moltes vegades acaben convertint-se en veritables plagues per a la ramaderia".

Mostrar formulari de contacte