Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Queixes sobre les batudes de caça a l'Aran, on senderistes afirmen sentir trets i veure rastres de sang en algunes rutes

Queixes sobre les batudes de caça a l'Aran, on senderistes afirmen sentir trets i veure rastres de sang en algunes rutes

La Fundació Franz Weber considera indignants aquestes actuacions poc després de la mort d'un home a la Val

Un dels punts on s'han vist rastres de sang, a la Val d'Aran (Foto: Fundació Franz Weber)
Un dels punts on s'han vist rastres de sang, a la Val d'Aran (Foto: Fundació Franz Weber)
24/01/2023 12:45

La Fundació Franz Weber ha alertat aquest dimarts sobre el perill que, segons consideren, suposen les batudes de caça a la Val d'Aran, després que diverses persones es posessin en contacte amb l'entitat per a denunciar que han sentit trets i han vist rastres de sang a camins de Bausen i És Bordès. Les queixes es produeixen poc després de la mort d'un home pel tret, suposadament accidental, d'un caçador, al terme municipal de Canejan. Així, les persones que transitaven aquest cap de setmana per les muntanyes de la zona van poder sentir trets reiterats i fins i tot van gravar els rastres de sang d'animals abatuts en els senders, el mateix espai que trepitjaven famílies amb nens poc després i on havien de veure aquestes escenes enmig del camí.

Segons informa l'ACN, des de la Fundació també han sortit al pas de les recents peticions de grups pro-caça on es reclama al conjunt de la ciutadania que portin "roba que cridi l'atenció" i facin soroll si passegen pel medi natural. L'ONG naturalista ha sol·licitat a la Generalitat informació sobre les persones lesionades o abatudes per caçadors en el període 2007-2022, així com els controls d'alcoholèmia duts a terme pel cos de Mossos d'Esquadra en els últims tres anys.

En el catàleg de propostes, els naturalistes insisteixen en allunyar a qualsevol menor d'edat de les caceres, en les quals, segons indiquen en un comunicat, "s'exposen a idèntics perills que qualsevol persona adulta". També demanen que la normativa catalana i aranesa assumeixi la prohibició del consum d'alcohol en el marc d'aquesta activitat. Així, proposen dotar d'alcoholímetres i test de drogues als agents rurals.

Mostrar formulari de contacte