Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Quim Torra es reunirà dijous amb els alcaldes del Pallars Sobirà

Quim Torra es reunirà dijous amb els alcaldes del Pallars Sobirà

El Govern insisteix a defensar la negativa a autoritzar el Doctor Music Festival a Escalarre perquè "no era possible per llei". Damià Calvet assegura que van intentar adaptar la mida de l'esdeveniment a "les possibilitats del territori"

Els prats de Santa Maria d'Escalarre, emplaçament original del Doctor Music Festival (Foto: ACN)
Els prats de Santa Maria d'Escalarre, emplaçament original del Doctor Music Festival (Foto: ACN)
07/04/2019 21:10

El president de la Generalitat, Quim Torra, es reunirà amb el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, i amb els alcaldes de la comarca aquest dijous vinent a Barcelona. A la trobada també hi assistirà la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló.

El conseller de Territori, Damià Calvet, ho ha anunciat aquest cap de setmana en una visita a l'Albi (Garrigues). Davant l'allau de crítiques per la negativa del Govern a autoritzar el Doctor Music Festival a Escalarre -i a d'altres limitacions que pateix l'economia del Pallars Sobirà per normatives mediambientals- Calvet ha replicat que el Govern va fer "moltíssimes reunions" amb la promotora Doctor Music "per adequar la mida, la ubicació i la durada" dels festival "a les possibilitats del territori", però considera que "el model comercial" del festival "no era possible legalment". I ha sentenciat que "ens hem d'atendre a la legalitat, i fins aquí hem arribat".

Activitats "més adequades"

A la reunió de Quim Torra amb els alcaldes afectats, el Govern exposarà les gestions que ha fet sobre aquesta qüestió. Damià Calvet també ha dit que escoltaran els alcaldes i que tenen previstes "accions de futur" per al Pallars, entre les quals ha esmentat "millores" a la C-13 i a la C-28 o bé abordar "infraestructures més a llarg termini" i garantir "activitats més estables" i que la Generalitat considera "més adequades al territori", entre les quals ha esmentat "el Dansàneu o el Festival de Música Antiga". Finalment, també ha promès que faran "més promoció del conjunt del territori".

Davant les queixes per les traves a projectes econòmics del Pallars, el conseller ha afirmat que el Govern "treballa incansablement" per crear condicions que "permetin dinamitzar l'economia, generar ocupació i que hi hagi projectes de vida al Pallars". En aquest sentit, ha subratllat la recent licitació per instal·lar un nou telecadira a l'estació d'esquí de Port Ainé, per valor de 8,5 milions d'euros, i els 6 milions d'euros per a la compra d'un tercer tren per a la línia Lleida-la Pobla de Segur.

Mostrar formulari de contacte