Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Rècord de voluntaris per participar en projectes solidaris a Santa Rosa del Peñón

Rècord de voluntaris per participar en projectes solidaris a Santa Rosa del Peñón

Un grup de 7 persones condicionarà la primera biblioteca pública d’aquesta localitat centreamericana La Seu Solidària ha fet arribar 50 quilos de material escolar a Gàmbia a través de la família Canut

Santa Rosa del Peñón
Santa Rosa del Peñón
27/07/2008 09:00

Un grup de 7 voluntaris participarà enguany en el projecte solidari d’agermanament amb Santa Rosa del Peñon. Aquest és l’any que més persones es traslladaran a Nicaragua per seguir de ben a prop els projectes de col.laboració de la Seu amb aquesta localitat centreamericana.

Segons ha explicat la presidenta de la Seu Solidària, Carlota Valls, “es tracta d’un grup molt heterogeni; s’han involucrat en el projecte un perfil de gent ben divers”. Les edats dels voluntaris oscil.len entre els 18 i els 50 anys. Les ocupacions són diverses, tot i que hi ha quatre treballadors socials. Enguany, per primer cop, viatja una infermera. “Això permetrà visitar els ambulatoris i detectar-ne les necessitats per tal d’idear en un futur alguna acció d’ajuda”, destaca Valls.

Els voluntaris tenen aquest mes d’agost com a objectiu condicionar un espai a Santa Rosa del Peñón com a biblioteca pública. Aquesta feina es complementaria amb 1500 quilos de llibres recollits a la Seu, que s’han fet arribar ja al país a través d’una editorial catalana. La preparació de la Biblioteca consistirà en el pintat i en la instal.lació de prestatges. També es classificaran els llibres.

Els voluntaris també continuaran treballant en la dinamització esportiva al poble i revisaran altres projectes iniciats. “No és una feina fàcil, i s’han hagut de documentar i preparar molt per aquest viatge”, comenta la responsable de La Seu Solidària.

Material escolar per Gàmbia

L’Ong La Seu Solidària també ha fet arribar recentment més de 50 quilos de material escolar a Gàmbia, recollits en una campanya que es va dur a terme el mes d’abril. La família Canut ha estat l’encarregada de portar al país africà les llibretes, colors, llapis, folis i ceres, entre d’altres. En tractar-se de productes que no són d’atenció mèdica, s’han pogut traslladar en maletes d’equipatge.

La presidenta de l’associació no governamental urgellenca, Carlota Valls, ha volgut agrair “la col.laboració desinteressada d’aquesta família”, i s’ha felicitat pel fet que cada cop hi ha més gent que aprofita les vacances “per posar el seu granet de sorra en una causa solidària”.

Mostrar formulari de contacte