RàdioSeu celebra el Dia Mundial de la Ràdio
La programació inclou un especial de 'Canal Baridana', d'Ivan Caro, que s'emetrà també en el marc de la celebració del Col·legi de Periodistes a Lleida. Anna Bigordà presentarà al dues hores de música pel 26è aniversari de 'Dance Music'. Avui fa un any de la inauguració dels nous estudis de l'emissora
RàdioSeu se suma aquest dijous, 13 de febrer, a la celebració del Dia Mundial de la Ràdio. La commemoració inclourà un programa especial de l'espai musical 'Canal Baridana' (12.00 h), dirigit i presentat per Ivan Caro, que se centrarà en la diversitat, lema de la UNESCO d'enguany. Al vespre (19.00 h), s'emetrà 'Dance Music', en què Anna Bigordà oferirà dues hores de música amb motiu dels seus 26 anys en antena.
El programa 'Canal Baridana' també es podrà escoltar en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Ràdio organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya de la Demarcació de Lleida. Per cinquè any consecutiu, catorze emissores (RNE, Catalunya Ràdio, Cadena COPE, Cadena SER, Onda Cero, UA1 Lleida, Emun, Alpicat Ràdio, Ràdio Balaguer, Ràdio Ponent, Ràdio Rosselló, Ràdio Les Borges, Ràdio Tàrrega i RàdioSeu) faran 12 hores de ràdio en directe des de la Sala Alfred Perenya de l'Ajuntament de Lleida.
La jornada, oberta al públic, comptarà amb la participació dels alumnes de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Universitat de Lleida i la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, la Universitat de Lleida i el Restaurant La República del Fum.
Diversitat
El tema que protagonitza enguany el Dia Mundial de la Ràdio és, segons la UNESCO, "Ràdio i diversitat", amb el qual la ràdio busca ser la veu de les minories i ser un instrument de la diversitat.
La UNESCO assenyala que "la ràdio és un mitjà poderós per celebrar la humanitat en tota la seva diversitat i constitueix una plataforma per al discurs democràtic. A nivell mundial, la ràdio està essent el mitjà més consumit. Aquesta capacitat única d’arribar a una audiència molt àmplia significa que la ràdio pot donar forma a l’experiència de la diversitat d’una societat i ser un escenari per a totes les veus. Les estacions de ràdio han de servir a diverses comunitats i oferir una àmplia varietat de programes, punts de vista i continguts, i reflectir la diversitat d’audiències en la seva programació".
Un any de l'estrena dels nous estudis de RàdioSeu
RàdioSeu celebra també que fa un any que va inaugurar oficialment els nous estudis, al Passeig del Parc 16-18. L’acte, tot coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio, el va presidir la consellera de la Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi. En els parlaments inaugurals també hi va intervenir l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i la directora de RàdioSeu, Marta Pujantell.
La també portaveu del Govern va descobrir la placa commemorativa de la jornada, en un espai ple de convidats i amb la presència de l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives; del secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, i de representants de la corporació municipal, alcaldes de la comarca i nombrosos col·laboradors i excol·laboradors, a més a més de persones vinculades amb el teixit associatiu i empresarial de la ciutat.