Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ramats d'ovelles i cabres es tornen a agrupar per evitar atacs d'ós bru

Ramats d'ovelles i cabres es tornen a agrupar per evitar atacs d'ós bru

30/06/2011 13:33

Uns 4.200 caps de bestiar, entre ovelles i cabres, s'agruparan a Llessui (Sort -Pallars Sobirà) aquest divendres per pujar a les pastures d'estiu amb l'objectiu d'evitar atacs d'ós bru. Aquests ramats es vigilen per protegir-los mentre es troben a la muntanya, en zones de presència d'ós bru, seguint el programa que té en marxa el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Aquesta iniciativa, que està resultant molt efectiva per protegir els ramats de possibles atacs al bestiar, va donar suport durant l'any 2010 a 32.500 ovelles i cabres, sense incloure la Val d'Aran.

El programa, en què també hi col·laboren el Conselh Generau d'Aran en territori aranès, i el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, fa cinc anys que funciona i es valora molt positivament com a eina de prevenció. El 2010 no es va produir cap atac als ramats agrupats i vigilats, i tan sols hi va haver 10 baixes, algunes no confirmades.

A la trobada d'aquest divendres, prevista a les 10.00 del matí, hi seran presents, a més dels propietaris dels ramats, el director general de Medi Natural i Biodiversitat, Josep Escorihuela; la directora dels Serveis Territorials a Lleida, Cristina Bosch; el president de la Comissió d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural al Parlament, Agustí López; l'alcalde de Sort, Llàtzer Sibís; tècnics del servei de biodiversitat i protecció de la fauna i de l'equip de suport per a la conservació de l'ós; i representants de la Federació d'Oví i Cabrum de Catalunya (FECOC).

Mostrar formulari de contacte