Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ramon Besora, premi Atrapallibres pel llibre ‘Zoo de paraules’, il·lustrat per Sonja Wimmer

Ramon Besora, premi Atrapallibres pel llibre ‘Zoo de paraules’, il·lustrat per Sonja Wimmer

L'obra de l'escriptor de Peramola, que competia en la categoria de 9 anys, inclou 22 poemes en què els protagonistes són els animals

04/06/2020 20:30

L’escriptor peramolí Ramon Besora ha estat guardonat amb el Premi de Literatura Infantil Atrapallibres per l’obra Zoo de paraules, il·lustrada per Sonja Wimmer i editada per Edebé. Els guardons els atorga el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) als millors títols publicats al llarg de l’any.

Zoo de paraules competia en la categoria de 9 anys i havia quedat classificat com a finalista. Enguany, a causa de les dificultats per al desenvolupament normal de les votacions, l’organització ha decidit concedir un guardó honorífic a les tres obres que havien quedat finalistes en cada categoria.

Zoo de paraules està format per 22 poemes en què els protagonistes són animals, tot seguint la tradició dels bestiaris catalans. Els poemes combinen diversió i coneixement. Hi apareixen una sèrie de recursos literaris que enriqueixen la lectura, com ara metàfores o comparacions. Segons n'ha valorat l’escriptor i pedagog Gabriel Janer Manila, "són especialment aconseguides les rimes que segueix Besora, perquè això només es fa quan es té el geni de la poesia".

  • Ramon Besora (Foto: Llibre del Pirineu)
    Ramon Besora (Foto: Llibre del Pirineu)
  • Portada del llibre 'Zoo de paraules'
    Portada del llibre 'Zoo de paraules'

Mostrar formulari de contacte