Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ramon Jordana serà el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà

Ramon Jordana serà el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà

ERC presidirà l'ens durant la legislatura 2023-2027 gràcies a un acord de govern amb el PSC-CP

Ramon Jordana serà el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà (Foto: Gencat)
Ramon Jordana serà el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà (Foto: Gencat)
13/07/2023 12:45

El regidor de la Torre de Capdella i director dels Serveis Territorials d'Educació al Pirineu, Ramon Jordana (ERC), serà el nou president del Consell Comarcal del Pallars Jussà. L'ens tindrà una única vicepresidència, que anirà a càrrec d'Alba Moré, regidora de l'Ajuntament de Tremp per Compromís. Així ho recull l'acord al qual han arribat Esquerra Republicana de Catalunya i el grup comarcal del PSC-Candidatura de Progrés.

El pacte reflecteix la voluntat de les dues formacions de "transformar la institució i el seu funcionament" i "garantir un consell comarcal obert i al servei de les persones". Els eixos bàsics de les polítiques del nou govern se centraran en "el discurs municipalista en el marc d'una nova organització territorial". L'acord recull que l'acció de la corporació estarà orientada a "assolir la cohesió territorial amb la igualtat d'accés a serveis, polítiques públiques i equipaments de tota la ciutadania, independentment de quin sigui el poble on visquin". Ambdós partits ja havien anunciat un preacord aquest mes passat.

El Consell Comarcal s'estructurarà en set àrees, quatre d'elles designades per ERC i les tres restants pel PSC-CP. Esquerra assumirà Territori i Acció Ambiental, Desenvolupament local i turisme, Drets socials i Joventut i comunicació. De la seva part, el grup socialista es farà càrrec de Dinamització econòmica, Administració i Serveis i Cooperació municipal.

Línies de treball prioritàries

Pel que fa a les línies prioritàries que les dues formacions s'han marcat, destaca la millora de la gestió dels residus municipals; el condicionament de camins rurals i accessos a nuclis; el desenvolupament econòmic i acompanyament al sector primari; la millora de la mobilitat en transport públic; l'optimització dels recursos de serveis socials i tasques relacionades amb el despoblament i l'habitatge rural.

Mostrar formulari de contacte