Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reñé es reuneix amb els presidents dels Consells Comarcals

Reñé es reuneix amb els presidents dels Consells Comarcals

El president de la Diputació de Lleida proposa que s'auditi l’eficiència dels serveis que presten ambdues administracions per evitar-ne la duplicitat L'ens provincial aposta per crear una central de compres
Reñé - Trobada amb presidents dels Consells Comarcals
13/09/2011 18:34

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha reunit aquest dimarts amb els presidents dels Consells Comarcals de la demarcació de Lleida amb la finalitat de tenir un primer contacte amb tots els representants del món comarcal després de la constitució de la nova corporació i per tal d’abordar temes que fan referència a l’eficiència dels serveis en què col·labora la Diputació de Lleida amb aquests ens.

Després de la reunió, el president de la Diputació de Lleida ha anunciat que la corporació, juntament amb els consells comarcals, elaboraran un estudi per "guanyar en eficiència i eficàcia". En aquest sentit, Reñé opina que en un moment de grans dificultats econòmiques s'ha d'estudiar si es poden fer les coses de forma diferent o millor". La previsió és que les conclusions d’aquest estudi estiguin enllestides a finals d’any.

El president de la Diputació ha destacat que més del 70% dels municipis de les comarques de la demarcació de Lleida tenen menys de 1.000 habitants. "Aquest fet", ha dit, "fa necessari mancomunar determinats serveis per poder reduir costos". Reñé ha citat els serveis d’assistència tècnica, d’atenció jurídica o de gossera com a exemples que es podrien mancomunar.

En la mateixa línia d’estalviar costos, el president de la Diputació de Lleida ha indicat que durant la reunió amb els presidents dels consells comarcals s'ha proposat la creació d’una central de compres que permeti als ajuntaments i consells comarcals adquirir de forma global i mancomunada equipaments comuns que fins ara es demanen de forma individualitzada.

Una altra de les propostes que ha anunciat el president de la Diputació de Lleida ha estat “la voluntat d’obrir les línies d’ajut finalistes i trobar la fórmula més adequada perquè els consistoris disposin dels recursos necessaris per fer front a les despeses ordinàries”.

Pel que fa a les trobades amb els presidents dels Consells Comarcals, la voluntat del president de la Diputació de Lleida és que aquestes es facin cada tres mesos. En el primer contacte hi han estat presents, entre d'altres, Jesús Fierro, president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell; José A. Troguet, president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça; Ramon Moliner, president del Consell Comarcal de la Cerdanya; Joan Ubach, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà; i Llàtzer Sibís, president del Consell Comarcal dels Pallars Sobirà.

Mostrar formulari de contacte