Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reagrupament.cat reuneix unes 300 persones en la seva primera trobada a Puigcerdà

Reagrupament.cat reuneix unes 300 persones en la seva primera trobada a Puigcerdà

Carretero creu que la negociació pel finançament "acabarà malament"

28/07/2008 16:19

Uns 300 militants i simpatitzants d'ERC adherits a Reagrupament.Cat han assistit aquest diumenge a la primera trobada del col.lectiu, que s'ha fet a Puigcerdà.

En el parlament de cloenda, Joan Carretero va destacar que l'acte es feia "en un indret simbòlic, la frontera del tractat dels Pirineus, entre Espanya i França" i va afegir que "si no ens espavilem, això continuarà així". El líder de Reagrupament assegurat que a Catalunya li queden "dues opcions, dissoldre's dins l'Estat espanyol o bé la independència, nosaltres hem triat la independència i hem de treballar per això".

Segons Carretero, els successius governs espanyols aprofiten l'avantatge de comptar amb tots els ressorts de l'Estat per tal d'anar contra els interessos dels catalans i posar paranys. Com a exemple, Carretero ha manifestat que "els redactors del decret que imposa la 3a hora de castellà no hi devien perdre més de vint minuts per a redactar-lo i, en canvi, a Catalunya, ja portem més d'un any donant-hi voltes i a hores d'ara encara no ho hem arreglat".

Abans del parlament de Joan Carretero va intervindre l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, i Alfred Abad, membre de les JERC. Planella destaca el creixement de l'espai independentista a causa d'esdeveniments com el "manifiesto" contra la llengua catalana, les purgues polítiques a TV3 i Catalunya Ràdio, els reiterats incompliments del PSOE i el procés estatutari.

La trobada va tenir un to festiu i familiar, amb la presència de cares conegudes com l'escriptor Víctor Alexandre; el jove Èric Bertran i el músic Francesc Ribera "Titot".

Mostrar formulari de contacte