Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reagrupament qualifica el finançament de 'gran engany'

Reagrupament qualifica el finançament de 'gran engany'

L'assemblea de l'Alt Urgell creu que el model no dóna garanties i que les xifres anunciades són "simples estimacions" La formació independentista considera que el sistema seguirà sent "insolidari i injust per a Catalunya"
Joan Carretero
21/07/2009 16:29

L'assemblea de Reagrupament a l'Alt Urgell i Andorra ha valorat com un "gran engany" el nou acord de finançament per a Catalunya. La formació independentista considera que "una sèrie de fets objectius desfiguren la imatge triomfalista que es vol transmetre".

Segons el comunicat de Reagrupament, amb el model que s’ha acceptat "la quantitat de recursos que finalment rebi la Generalitat depèn exclusivament dels diners totals que el Govern espanyol vulgui destinar al finançament del conjunt de les comunitats autònomes". Pel que fa al compliment o no de l'Estatut, consideren que aquest debat "suposa reconèixer aquesta dependència de l’Estat, que cobra els impostos dels catalans i decideix unilateralment quina part ens retorna".

Per Reagrupament, els 3.800 milions d'euros "són simples estimacions". La formació liderada per Joan Carretero apunta que "les xifres que s’estan donant des de Catalunya no han estat confirmades per la ministra d’Economia, que ha dit que els 11.000 milions d’euros addicionals només són una previsió que dependrà de l’evolució dels ingressos tributaris”.

Per tot plegat, Reagrupament segueix considerant el sistema "insolidari i injust per a Catalunya". L'assemblea de l'Alt Urgell creu que un finançament just hauria d'impedir que Catalunya perdi posicions al rànquing de PIB per càpita, i garantir que hi hagi transparència sobre quant aporta i quant deixa de percebre Catalunya, que s'acabi amb la "situació d'espoli" i que es limiti l'aportació. En aquest sentit, recorden que "a Alemanya la solidaritat interterritorial està limitada al 4% del PIB de cada regió; en canvi, el dèficit fiscal de Catalunya és del 10% del PIB i amb el nou model de finançament no hi ha cap garantia que es redueixi".

Reagrupament ha justificat aquesta valoració per l'objectiu d'"oferir a l'Alt Urgell i als residents catalans a Andorra un punt de vista molt diferent" del que s'està donant sobre l'acord de finançament, després de les valoracions fetes pels representants locals del PSC, ERC i ICV.

Mostrar formulari de contacte